una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. Diàlegs 1.- Sakura – Una mirada d’aquí a l’orient per Sebastià Caus (1) (14)

Al llarg de 2019 la programació de la Capital Cultural de Cervera establirà una sèrie de diàlegs amb el nostre patrimoni.

Diàlegs és un projecte multidisciplinar realitzat en diversos espais i que té tant d’exposició com d’intervenció o d’acció performativa. Una sèrie d‘artistes i creadors de diferents disciplines, no només de Cervera i de la Segarra sinó també de la resta de Catalunya, aportaran la seva mirada i la seva visió a diferents obres, elements i espais de la ciutat.

Ensenyar el patrimoni a través de l’art, descobrir l’art a través del patrimoni. Pintors, fotògrafs, escultors, artistes visuals i creadors d’intervencions seran els protagonistes dels sis diàlegs que Cervera viurà al llarg de 2019.

El primer dels diàlegs, va anar a càrrec de Sebastià Caus, i té els ametllers com a principal font d’inspiració. L’ametller com a objecte i subjecte, però també com a metàfora de la vida, la mort i l’instant efímer. Les fotografies de Caus volen anar més enllà de la visió purament òptica de la imatge reflectida, busquen la vivència del moment, la sensació de l’espai, l’experiència sensorial.

Les imatges que presenta el fotògraf estableixen un diàleg entre els ametllers i el paisatge, entre la seva floració i la seva infantesa, entre els nostres ametllers i els cirerers japonesos.

Aquest diàleg, que en el cas de la capella de la Mare de Déu de l’Incendi porta el títol de “Sakura, una mirada d’aquí a l’Orient” també s’expandeix al llarg del carrer Major, amb fotografies de gran format, i al parc de l’avinguda Camí de les Forques, amb una instal·lació permanent.

En aquest primer post podeu veure algunes imatges de la instal·lació que es va inaugurar el dia 30 de març i que es pot visitar fins el 30 de juny. Els horaris són: Divendres de 17 a 20, Dissabtes d’11 a 14 i de 17 a 20 i Diumenges i festius d’11 a 14.

Aquest és el cartell que es pot veure a la façana del recinte.

Aquesta instal·lació protagonitzada per un ametller hi queda d’allò tan bé, especialment a nit ja que a les flors de l’arbre hi ha punts lumínics.

Entrant a mà dreta es pot gaudir amb aquesta magnífica obra.

Detall.

Aquesta fotografia tan allargassada assenyala el camí que porta de l’auditori a la capella de la Mare de Déu de l’Incendi.

A l’interior de la capella és on es troba l’exposició.

La porta de vidre ha estat pintada amb aquest grafisme oriental que contrasta amb el color del plafó i el gris de les parets.

Simplicitat, elegància, minimalisme, el menys és més és el que trobareu en aquest espai expositiu.

En aquestes properes imatges podeu veure diferents fotografies protagonitzades per ametllers, especialment centrades en branques concretes i flors vistes de molt a prop.

Tenint en compte que el retaule que hi ha darrera l’altar és barroc i per tant molt allunyat de la simplicitat de la mostra, Caus l’ha recobert totalment amb una mena de tela transparent que li treu força.

Davant del retaule i damunt de l’altar s’hi troba un televisor. Són molt boniques les imatges, algunes d’elles tractades, que s’hi veuen dels ametllers en les diferents estacions de l’any.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: