una mica de tot arreu

Eivissa. Feiem Flors. Grup tradicional Sa Bodega (2)

Una de les activitats que hi havia programada en motiu de la festa que s’explica en el post anterior era la participació del grup tradicional Sa Bodega.

En aquesta imatge podeu veure alguns dels components més joves d’aquest grup amb els seus vestits.

Detalls de la vestimenta d’aquest jovenet.

El vestit tradicional de les antigues pageses eivicenques resulta molt vistós especialment quean van endiumenjades.

Una de les coses que hi destaca són els cabells llargs que sempre els porten recollits en una llarga trena que els hi cau damunt l’esquena.

El cap, sempre el porten cobert, ja sigui amb un mocador o amb un barret que acostumen a dur-lo damunt el mocador.

La joieria que llueixen és tota d’or. tot aquest conjunt de collarets de diferents mides s’anomenen “emprendades” i és un dels trets més destacats de la vestimenta femenina eivissenca.

Detall.

Més detalls.

Aquesta senyora llueix una “emprendada” molt curiosa que combina el platejat amb el corall. S’hi afegeixen alguns elements religiosos de gran tamany.

Moltes d’aquestes peces d’or les hereden dels seus avantpassats. Qui en compri de noves ha de fer una important despesa econòmica ja que costen molts sous, com diuen les eivissenques.

Detall de la camisa d’un jove.

Moment en que el grup es prepara per començar la seva actuació.

El noi porta el cap cofat amb una barretina, com a Catalunya. El detall curiós és que porta a les mans una mena d’estri de fusta que s’assembla a unes castanyoles i que toca durant tota l’actuació.

Una de les coses més curioses del ball eivissenc és la manera com es mouen les dones i noies. Sembla que portin unes rodetes als peus per la manera en com es desplacen. Resulta molt curiós i crida del tot l’atenció aquesta manera de moure’s ja que sembla que patinin sobre el terra.

Fixeu-vos en la mà del noi ja que en aquesta imatge és veu millor aquest instrument que porta a les mans. Ell hi porta un ventall.

Les espardenyes les fan a mà en un treball artesanal.

En acabar, el noi s’agenolla davant les dones.

Tot el grup ascendeix per la rampa que porta a l’entrada principal de Dalt Vila.

Aquó podeu veure com la portalada d’accés al recinte que és Patrimoni de la Humanitat també l’han embellit amb flors. El grup es prepara per fer la baixada. Resulta del tot vistós i molt fotogènic aquest recorregut que des de la porta fins al Mercat Vell acompanyats de música i que tanca l’actuació del grup dins de la festa de Feiem Barri Feiem Flors que va tenir lloc al bonic i antic Barri de la Marina de la ciutat d’Eivissa.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: