una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. Concert Orquestra Infantil de les Terres de Lleida. Museu és una escola. Les campanes de Cervera (4)

El blog segueix informant sobre els actes programats en motiu de Cervera Capital de la Cultura Catalana.

Vam deixar-ho al Sopallibres. La següent activitat va ser un concert de l’Orquestra Infantil Terres de Lleida que va tenir lloc al Paranimf de la Universitat i que formava part dels concerts del Cicle d’Hivern que organitza el Conservatori de Cervera.

El Projecte Pedagògic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, l’Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida, vol oferir als nens i nenes estudiants de música dels darrers cursos de Nivell Elemental i inici de Grau Professional, de les Escoles de Música i Conservatoris de les poblacions de tota la demarcació de Lleida, l’oportunitat de realitzar un treball orquestral de qualitat, lúdic i engrescador.

Aquest concert va tenir lloc el 23 de febrer al Paranimf de la Universitat.

Aquí podeu veure algunes imatges d’aquest espai.

A continuació podeu veure unes quantes fotografies del concert cedides pel fotógraf cerverí Jordi Prat.

Al Saló de la Casa Museu Duran i Sanpere el dia 3 de març va tenir lloc l’activitat “Museu és una Escola” que va consistir en una xerrada amb Luis Camnitzer, artista i Glòria Jové, doctora en educació de la Universitat de Lleida.

El Museu presentava el resultat del treball realitzat durant el curs passat el marc de l’exposició el Museu és una escola. Diàlegs amb la Casa Duran, amb l’edició del catàleg de les obres creades per l’alumnat que va participar del projecte.  Glòria Jové va ser la comissària pedagògica d’aquesta exposició i l’artista Luís Camnitzer fou l’autor de la instal·lació. L’objectiu d’aquesta exposició era veure com l’artista aprèn a comunicar-se, el públic aprèn a fer connexions.

Al finalitzar la presentació, a la terrassa de la casa Duran,es va poder fer un tastet de vi acompanyat de xocolata. És una porció, com podeu veure en la fotografia, en la que hi ha dibuixat el disseny de les quatre c que fan el logo de Cervera Capital de la Cultura Catalana.

Les històriques campanes de Cervera i els seus tradicionals tocs, que han mantingut i preservat l’Associació Cultural Campaners de Cervera, també seran presents en la programació dels actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana a través de diverses accions, com la recerca, la recuperació o la publicació d’aquest important patrimoni material i immaterial. Les primeres accions que es desenvoluparan són la recuperació d’antics tocs de campana.

El primer d’aquests tocs va tenir lloc el dia 6 de març a les 10 del matí. És el conegut com Toc d’entrada de Quaresma, que es feia a dos quarts de dotze de la nit del tercer dia de Carnaval, amb 100 batalles de la campana Tibau.

El següent toc va ser el Toc de les tres hores, anomenat popularment com la Marxa dels Arengaders quan es feia el mercat a la plaça Major. El primer dia que es va fer va ser aquest passat 8 de març. Si teniu curiositat per escoltar-lo recordeu que es farà tots els divendres de Quaresma (15, 22 i 29 de martç i 5 i 12 d’abril) a les 3 del migdia.

El campanar vist des de diferents llocs.

 

En el proper post tindreu tota la informació de les activitats programades per aquest cap de setmana sota el nom de MMEU- Sota Teulada: Moments Màgics Espais Únics

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: