una mica de tot arreu

Montblanc. Setmana medieval. Sant Jordi 2018 (2)

Animeu-vos per anar a Montblanc i participar en alguns dels actes programats per la celebració d’aquesta festa el proper mes d’abril. Amb aquest post queda finalitzada la informació sobre una petita part de les activitats que varen tenir lloc en la passada edició, la de 2018.

Recordeu però, el que diuen la gent de d’aquesta ciutat i de la representació que es fa cada any, que és un dels actes més importants d’aquesta setmana medieval.: Sant Jordi matà el drac a Montblanc. Aquesta llegenda, àmpliament coneguda arreu del món, se situa a la nostra vila, segons recullen reconeguts folkloristes catalans com Joan Amades i Anna de Valldaura. Música, foc, llum, color i més de 200 actors en escena donen vida a aquesta eterna lluita entre el bé i el mal. La Llegenda és a l’origen de la Setmana Medieval. Es va representar per primer cop el 1987, però no ha deixat de transformar-se com mereix aquest espectacle de gran format. El 2014, es va fer un altre salt endavant, amb la renovació total del format. Una de les novetats més celebrades pels prop de 3.000 espectadors van ser les espectaculars projeccions sobre la muralla medieval, una de les més ben conservades de Catalunya.

Seguim, per acabar, amb aquesta desfilada en la que heu pogut veure individualment alguns i algunes dels seus protagonistes. En aquestes properes imatges s’hi veuen grups i parelles que formaven part d’aquesta comitiva medieval que, sortint de l’església, feia un recorregut pel centre de la ciutat per tal que tothom pogués gaudir amb la vistositat del seu vestuaris i amb l’abundància de pendons i estendarts.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: