una mica de tot arreu

Montblanc. Pastisseria Rafael Andreu

La ciutat de Montblanc resulta espectacular pel seu important nucli medieval. La majoria de gent la visita per la festa de Sant Jordi que és quan llueix més. Amb tots els guarniments, espectacles i altres actes potser queda una mica amagada l’autèntica vila.

Esglésies, places, racons plens d’encant.. i la magnífica muralla que encercla Montblanc. En aquesta imatge en podeu veure un tram que, de nit, sorprén per la fantàstica il·luminació que el fa destacar. Totalment banyada amb llum groga, cosa que aquí no s’aprecia prou bé, les quatre barres de la senyera s’hi contemplen al mig.

Anar-hi en temps fóra festes permet gaudir de tot el conjunt i copsar-ne millor els detalls. També permet contemplar i conéixer els establiments més emblemàtics de la ciutat. Jo diaria que, entre tots ells, hi ha dues pastisseries que sorprenen tant per la seva decoració exterior, la presentació dels seus aparadors i, especialment, pels productes estrella que ofereixen. se’t fa la boca aigua anar-los mirant en detall i te’n fas creus de la quantitat d’oferta, impensable, que tenen.

En aquest primer post podreu admirar una de les dues pastisseries que, casualment, es troben una a costat de l’altra fent les dues xamfrà.

Aquesta és la Pastisseria Rafael Andreu.

 

En aquest aparador lateral i gravat a l’àcid és pot llegir: Botiga Emblemàtica de Catalunya, títol que li otorgà la Generalitat i que com podeu veure és del tot merescut. També s’hi pot veure l’any de la seva fundació, el 1841.

La fotografia de l’estació de tren està vinculada amb les coques de Montblanc, que tenen molta nomenada.

En aquest escrit s’explica molt bé la història de com va ser l’inici de l’elaboració de les Coques de Montblanc, coques de viatge.

.

 

 

La rajola hidràulica fa de suport al que s’exposa en aquest altre aparador.

Productes típics locals i altres que trobem en moltes pastisseries.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: