una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. Petits Grans Tresors de l’Arxiu (4)

El blog unamicadetotarreu tindrà cura d’anar informant sobre totes les activitats programades en motiu de Cervera Capital de la Cultura Catalana.

L’Arxiu Comarcal de la Segarra se suma a la programació d’aquest esdeveniment amb una sèrie de mostres i exposicions que tindran lloc al llarg de l’any. Per a donar a conéixer a la ciutadania l’espai i el patrimoni documental que es conserva a l’arxiu, es duran a terme quatre mostres trimestrals amb el títol genèric: Apropa’t a l’Arxiu! La història al teu abast.

La primera d’aquestes exposicions es va inaugurar el dia 24 de gener amb el nom de: “Petits grans tresors de l’Arxiu”. Aquesta va ser la primera activitat que tingué lloc després de l’espectacle inaugural MEM i mostra els manuscrits més rellevants i singulars que custodia l’Arxiu Comarcal i es podrà visitar fins el 18 d’abril.

Cal dir que el dia de la inauguració es va poder veure un conjunt de documents que, posteriorment es van guardar, quedant només els que estan exposats a les vitrines. Dolors Montagut, arxivera, va fer una explicació interessantíma de la mostra així com també de la manera com es guarden aquests documents especials, de gran tamany, que no es troben a l’exposició.

Espai expositiu

De nit, les vitrines no tenen massa llum i, de dia, els vidres fan molts reflexes per la llum. Per tant a aquestes imatges els hi falta molta qualitat. Que quedin només com a testimonis dels interessants i valuosos documents exposats.

Del 1534, manuscrits de la Passió de Cervera.

Del 1411, Ordinacions de Corpus

Del 1676, amb un dibuix molt detallat, document referent al casament de l’escultor Francesc Puig.

Del 1702, Privilegi de concesió del títol de ciutat a la vila de Cervera.

És un volum manuscrit, del que en aquesta imatge se’n pot veure un fragment, que porta les cobertes fetes amb vellut verd i el segell major en cera.

Del 1481. Llibre de Clavaria (Tresoreria)

 

Llibre de filosofia/literatura.

Són molts més els documents de podreu veure en aquesta mostra.

 

Es recomana anar a veure aquesta exposició i podeu demanar a les responsables de l’Arxiu que us expliquen el més rellevant dels documents que s’hi exhibeixen. Si us agrada la història no us decebrà.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: