una mica de tot arreu

Nadal 2018. Exposició de pessebres d’Europa i d’Amèrica

Amb el nom de “Exposició de pessebres d’Europa i d’Amèrica” Associació cultural el Campanar va muntar una exposició durant les passades festes que es va poder visitar a la Cafeteria el Campanar fins passat Reis.

La mostra costava de tres espais expositius: tres pessebres estaven col·locats damunt la pastera que estava folrada amb paper daurat per fer una bonica ambientació.

La majoria dels més de quaranta pessebres que es podien veure estaven exposats dins la gran vitrina que ocupa tota una paret. La fragilitat de les peces recomava tenir-les a recer de qualsevol accident.

Fa nou anys que s’havia fet una exposició en aquest mateix espai amb alguns d’aquests pessebres. Els que portaven el nom de procedència escrit damunt la caertolina blava eren els que ja s’havien vist en la primera mostra. Els de la cartolina grisa formaven part de l’ampli nombre de pessebres exposats per primera vegada.

Fets amb diferents materials: palla, vidre, roca volcànica, metall, fang…tots tenien el seu encant.

El tercer espai expositiu estava situat a l’entrada de l’establiment en unes lleixes de vidre.

Aquest en un format especial ja que està pintat damunt una fusta estava posat damunt una caixa de pa.

Voldria comentar una incidència, la única: aquest pessebre que estava col·locat damunt la pastera i que ja s’havia vist en la primera exposició, va quedar escapçat. Algú es va portat l’infant Jesus i ara s’hi troba a faltar.

Queda tancat aquest post conjuntament amb tota la informació donada sobre les Festes 2018-2019 amb dues fotografies d’aquest pessebre de massapà. Vistós, ple de detalls i de colors virolats no s’ha pogut exposar perquè es va desfer. Uns munts de sucre de colorins donaven fe de quie hi havia hagut alguna cosa…Una llàstima !!!!!!1

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: