una mica de tot arreu

Nadal 2018. Concurs i mostra de Pessebres (1)

És tant el material que es recull a Cervera al voltant de les Festes nadalenques que es necessita el seu temps per gaudir-ne de tot. I encara que segur quedaran coses per fotografir.

De cap manera es pot obviar el Concurs i Mostra de Pessebres que amb encert organitza l’Associació de Pessebistes de Cervera amb l’objectiu de que no es perdi aquesta bonica tradició. Que els grans s’hi apuntin és un important objectiu de cara al concurs i que els més menuts també ho facin, tot i que fins els 13 anys no poden competir, també és molt important de cara a quan es facin més grans.

Per tant, al guanyadors de les tres categories: tradicionals, artístics i diorames així com la resta de participants van poder recollir els diplomes i premis que es reaprtiren a la mitja part de la representació dels Pastorets que tingueren lloc el dia 30 del passat mes de desembre.

Pel que fa a la categoris de pessebres tradicionals el primer premi fou per Mercè torné. com sempre va fer un muntatge ple d’encant i enguany vam poder admirar unes noves figures, comprades al Mercat de santa Llúcia, que són una preciositat i formen part de l’Anunciata: un àngel i dos pastors amb un gosset que formen un conjunt compacte.

 

El segon premi pel que fa a pessebres tradicionals fou per Tomàs Puig. El seu pare era un gran pessebrista i ell ha continuat amb èxit la tradició familiar. Té la sort de comptar amb unes figures meravelloses.

En la modalitat artística Paquita Lara tornà a quedar en primer lloc amb el seu pessebre fet amb mateial reciclat. Aquest any va fer servit taps lluents d’ampolles de colònia en acabat platejat i daurat.

El segon premi fou per Núria Castella que va cosir les siluetes d’un pessebre damunt una estrella.

Pel que fa a l’apartat de diorames Jordi Creus ens sorprengué amb dos pessebres de grans dimensions situats en espais de Cervera. Una meravella de treball que, a més incorporava canvis de llum i so.

Les properes fotografies en mostren fragments però de cap manera es poden comparar amb la realitat d’aquestes dues obres d’art en les que els detalls estan cuidats al màxim.

Com podeu veure el primer pessebre estava ambientat al carreró Sabaters.

Portava per nom “Llums i ombres” atés que la il·luminació anava canviant en fer-se fosc i en sortit el sol. Tot plegat una meravella!

En aquesta imatge es pot veure l’altra banda del carrer Sabaters.

El segon pessebre, protagonitzat pels Reis i del que aquí se’n veu un mínim fragment estava localitzat al Portal dels pous i al fons el paisatge resultava imponent. Aquí es  podia veure com sortia el sol en fer-se de dia i, al caure la nit, s’admiraven les constel·lacions. Piura màgia!

Sisco castellà és un gran creador de diorames que sempre ens deixa bocabadats amb els seus treballs impecables. aquest any ha fet una composició més senzilla degut a uns problemes de mal d’esquena que li han impedit dedicar eles hores que volia al pessebre. El resultat ha estat un bell muntatge ple de detalls.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: