una mica de tot arreu

Stanley Kubrick al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Si sou cinèfils no us podeu perdre l’exposició que s’exhibeix al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. I com totes les que es fan allí resulta del tot interessant i amb una posada en escena perfecta.

Stanley Kubrick va morir, l’any 1999,  sense poder veure l’estrena de la seva darrera pel·lícula que van protagonitzar Nicole Kidman i tom Cruise: Eyes Wide Shut. Recordeu que hi ha algunes escenes d’impacte en les que els figurans porten màscares.

Aquesta és la que portava el protagonista, Tom Cruïse.

Aquest director està considerat com un dels cineastes més importants del segle XX i va destacar per la precisió en la tècnica, per la estilització de les seves pel·lícules i el marcat simbolisme que tenien.

Un jove Stanley Kubrick.

Unes paraules d’ell.

Quasi bé totes les seves pel·lícules són mítiques  tot i que l’estil, l’argument i la posada en escena difereix molt entre elles.

L’exposició és per passar-hi molta estona perquè hi moltíssima informació. Esmento alguns dels films més coneguts perquè se’n pugui fer un tastet.

La jaqueta metàl·lica (Any 1987)

Un film molt dur sobre la guerra del Vietnam. Resulta inoblidable aquest jove i el seu tràgic final així com el comportament del militar que els entrena.

Odisea de l’espai 2001 (any 1968) A l’exposició s’hi veuen una gran quantitat d’elements que formaren part d’aquest film. Aquí n’hi ha un.

Al 1980 The Shining (El resplandor) va deixar terroritzat a tothom. L’actor Jank Nichilson és el protagonista i broda el paper.

 

Les mítiques nenes. Els seus vestits es poden veure en una vitrina.

Així com també el ganivet que té la seva dona en una de les seqüències més dramàtiques.

Barry Lyndon de l’any 1975 amb Ryan O’neal i Marisa Berenson deixa unes imatges de la cort espectaculars. Va tenir 4 Oscars.

La naranja mecànica, terriblement violenta. Inoblidable el seu protagonista l’actor Malcom McDowll en el paper de Alex DeLarge un delinqüent psicòpata.

Figura del local que freqüenten els protagonistes.

Lolita de l’any 1962 també va marcar la filmografia de l’autor aconseguint el millor treball en la filmografia de ñ’actor James Mason.

Noms d’altres pel·lícules de Stanley Kubrick:

The Killing

Dr. Strangelove

Day of Fight

Senderos de gloria protagonitzada per Kick Douglas igual que Espartaco.

Al final de l’exposició hi ha una mostra de tots els cartells dels seus films.

I per acabar, es pot veure i escoltar, còmodament assegut, la música representativa de cada pel·lícula acompanyada de les imatges.

és del tot recomanable visitar aquesta exposició si sou afecionats al cine i si no també resulta del tot interessant de veure. cal prendre’s molt temps per veure-la o tornar-hi un altre dia. L’entrada permet fer-hi dues visites.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: