una mica de tot arreu

Rússia 2018. Sant Petesburg. La catedral de Sant Isaac (5)

La primera vegada que vaig anar a Sant Petesburg vaig quedar impressionada amb la catedral de Sant Isaac. De fet és la tercera més gran del món. La primera és Sant Pere de Roma i la segona Sant Pau de Londres. Els seu interior el recordava realitzat amb un luxe inoblidable. En tornar-hi, una sempre pensa que el record no hagi mitificat la realitat. Però no, és ben bé tal com em va meravellar ja fa anys.

Va ser construïda al segle XIX l al seu interior s’hi poden encabir 14.ooo persones. Des de fa una quants anys també funciona com a museu.

Aquesta vegada però, s’hi ha afegit el fet de poder pujar a la base de la cúpula i gaudir contemplant tot el que es veu des d’allí. Pura meravella.

La plaça on està situada és molt gran i en un extrem hi ha un pont de ferro “el pont blau” molt conegut a la ciutat.

Durant l’any la visiten un milió de persones. Enguany, amb els Mundials, segur que molts més.

L’escala de caragol que porta a la base de la cúpula principal.

El tram finals d’escales que permeten arribar a la base de la cúpula i contemplar una magnífica vista d’aquesta part de la ciutat.

Des d’aquí es veu la plaça de Sant Isaac, el mateix nom que la catedral. Bellament ajardinada i amb edificis molt importants.

Tothom sap que el setge que va viure Sant Petesburg durant la Segona Guerra Mundial va ser del tot inhumà. Però els seus habitants van resistir i les tropes alemanyes mai hi van poder entrar.

Aquest edifici amb els tendals vermells és un hotel molt important. Els mandataris alemanys ja el tenien escollit com a quarter general per ocupar-lo quan entressin a la ciutat. Mai hi van posar el peus!

És difícil trobar paraules per descriure aquests interiors, A part de les pintures i escultures les parets i el terra estan embellits amb 43 classes de minerals. Tot plegat resulta un conjunt espectacular.

Les columnes de malaquita i lapislàzuli deixen bocabadat a tothom,

La part dedicada a museu resulta molt interessant i la maqueta en la que es veu com van aixecar la gran quantitat de columnes que hi ha a l’entrada del temple…

… queda complementada amb les interessants imatges d’un video en que es veu tot el procés.

Es van fer servir mil kg. d’or pel recobriment superficial de les cúpules.

Aquí es veu, a la detra el toldo vermell de l’esmentat hotel i a la base de la cúpula, el lloc on la gent pot accedir-hi.

Detalls de l’hotel abans esmentat.

La vida segueix… la imatge d’aquesta núvia, amb possibles avantpassats que van resistir el setge, tanca el reportatge dedicat a aquesta meravellosa ciutat de la que heu pogut fer un petit tastet perquè tot el que hi ha per veure i gaudir és inacabable.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: