una mica de tot arreu

Rússia 2018. Sant Petesburg. L’Hermitatge (2) (2)

Cal recordar que l’Hermitage és un luxós palau reconvertit en museu. Tot el que s’hi exposa queda molt potenciat per la meravella de les sales decorades a la manera de palau reial.

És un palau grandiós que ocupa cinc edificis ajuntats que formen un bellíssim conjunt arquitectònic. Per viisitar-lo tot es necessita molt temps.

En aquestes properes imatges podeu veure algunes de les sales perquè us feu una idea de com els objectes llueïxen en un entorn especial. Aquest museu, que és un dels més grans del món, compta amb més de tres milions de peces. Es va formar durant segles amb la colecció privada dels tzars i va ser l’any 1917 que va ser declarat Museu Estatal.

Pel que fa a aquesta galeria totalment recoberta de pintures la recordava d’una manera especial perquè, la primera vegada que vaig visitar l’Hermitage, em va impactar. Si es vol apreciar en detall la gran quantitat de figures, animals, flors…, incomptables, que omplen aquestes parets, l’estona que cal emprar és llarga. No són obres del museu sinó embelliments minuciosos i detallistes que decoren aquesta galeria que compta amb grans finestrals. Una gran obra pictòrica realitzada per encàrrec dels Romanov.

Les imatges queden una mica apagades i no responen a la realitat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: