una mica de tot arreu

Rússia 2018. Sant Petesburg. L’Hermitage. (1) (1)

Amb aquest post, inclós en l’apartat de viatges, queda iniciada la informació que el blog donarà sobre Rússia.

El primer recorregut comença a Sant Petesburg, l’antiga ciutat imperial russa, que és una meravella. Fa uns anys, la vaig visitar i, tornar-hi resultà fantàstic. El fet de viatjar a Rússia en el temps en que celebraven els Mundials de futbol ha permés trobar-ho tot més ben arranjat que mai.

A Sant Petesburg la neteja i els jardins i els embelliments de carrers i places resultaven impecables. En aquesta ciutat tan carregada d’història s’hi troba, des del meu punt de vista, el museu més maco del món pel que fa al seu edifici: l’Hermitage.

L’exterior ja impressiona i l’interior resulta espectacular. El fet de que havia estat el Palau d’Hivern dels Romanov, tzars russos, és el motiu de que sigui una edificació meravellosa. Tot i que el poble passava molta misèria, la família reial i tota la cort, gaudien amb un luxe escandalós. Al final tot això els hi va passar factura.

Detalls de la porta principal.

La façana principal de l’Hermitage es troba en aquesta gran plaça. Un lloc que van habilitar, en aquests dies del Mundial de futbol, per celebrar-hi diferents activitats.

El dia que vaig estar per aquí hi havia convidades bandes de música de diferents països que, amb les seves intervencions, alegraven l’ambient amb melodies alegres i conegudes. També grups locals militars s’afegien a la desfilada amb els seus vestits de gala.

En el temps que es va edificar l’Hermitage no contemplaven amagar les canals per on baixa l’aigua quan plou i la que surt en desfer-se la neu. Per tant, a les quatre grans façanes del museu s’hi veuen aquests tubs. estan embellits per la part de la recollida d’aigua  i pintats del color que toca en la baixada. És curiós perquè en quasi tots els edificis d’aquesta ciutat s’hi veuen aquestes canals.

Entrada d’una de les façanes laterals.

La barreja d’aquest verd aturquesat amb el blanc queda ideal. Els tocs de daurat destaquen l’elegància dels detalls.

A l’exterior, el negoci de lloguer de vestits d’època per fer-se una fotografia, funciona molt bé.

També, sense necessitat de posar-se una disfressa, només treient la cara pel forat, es té un record, amb la paret del museu al fons.

Un dels vestibuls més espectaculars, potser el millor del món, és el de l’entrada a l’Hermitage. Et deixa sense alè. Tot i que les imatges no transmeten el que és, sí que us podeu fer una mica la idea de l’impacte que produeix als visitants.

L’escala que hi ha al vestibul porta al primer pis on s’entra dins les estances de l’antic Palau imperial, avui Museu. El luxe que la família dels tzars van estendre per aquest edifici fa que, com a continent, no hi hagi un altre museu com aquest enlloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: