una mica de tot arreu

Lapònia. La biblioteca de Tromso (8)

 

Tinc una debilitat per les biblioteques. Suposo que hi té a veure la meva afició per la lectura. He fet molts quilòmetres per visitar-ne algunes d’emblemàtiques, com la d’Alejandria a Egipte. En veure que a Tromso n’hi havia una d’important, de fet la tercera de Noruega, vaig fer mans i mànigues per visitar-la. Estava tancada però hi havia algú a dins i, en trucar a la porta, em va sortir a obrir la responsable dient-me que si no tenia passi no podia accedir-hi. Amb el meu anglès justet li vaig dir que només volia fer un reportatge fotogràfic i em va permetre entrar per fer-lo.

Ja he comentat que Tromso, aquesta ciutat Noruega tan septrentional i, per tant, poc freqüentada, després de posar-hi diferents universitats s’ha convertit en un centre important d’estudiants.

L’edifici de la biblioteca és un dels més importants que es troben a Tromso.

Aquí abans hi havia un cine: el Fokus Cine i, amb la remodelació, realitzada l’any 2005, va quedar convertit en un edifici de 3.710 metres quadrats amb quatre plantes i una galeria. L’equip d’arquitectes HRTB AS Arkitekten van ser els que van tenir cura d’aquesta obra que presenta quatre façanes amb vidre amb formes paraboloides hiperbòliques que fan que l’edifici es vegi molt modern.

La llum és la principal protagonista d’aquesta Biblioteca que l’any 2006 va ser guardonada pels habitants de la ciutat com la millor empresa de serveis i, al 2008, com la tercera millor biblioteca del país.

Mireu aquestes primeres imatges que corresponen a l’exterior d’aquest modern edifici.

Passem a l’interior per veure com el disseny, els espais funcionals i la llum, en són els protagonistes.

Al haver-hi tan vidre sembla que l’interior quedi integrat amb la part de fóra.

Alguns seients estan col·locats de manera que mentre es llegeix també es pugui gaudir amb les vistes de fóra i amb el paisatge del fons.

Aquesta és la Biblioteca situada més al nord d’Europa. Bellesa, disseny i llum.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: