una mica de tot arreu

Claudi i Frederic Gómez Grau. Les seves fotografies a la Filmoteca de Catalunya (2)

Seguim passejant per l’exposició d’aquests dos cerverins que tan goig fa a la Filmoteca de Catalunya tot i fent un petit repàs de la seva trajectòria vinculada al món del cinema  per mitjà del díptic que es dóna a tothom que va a visitar-la.

A la portada hi ha una imatge inoblidable: una guapíssima Sofia Loren, fumant, en un moment de descans del rodatge de “La caida del imperio romano”.

Pàgina central del díptic que informa de l’exposició i dels dos fotògrafs cerverins: Claudi i Frederic Gómez Grau.

A la contraportada, amb la informació sobre l’exposició, s’hi veu el Claudi, que pel que sembla devia fer un petit paper en el film “El fabuloso mundo del circo” acompanyat del seu protagonista, l’actor americà John Wayne.

Seguim fent el recorregut per l’exposició. recordeu que totes les fotografies són en blanc i negre. El color ve donat per uns plafons informatius de fons vermell i pels cartells de les pel·lícules.

Cartell de la pel·lícula “Patton”

Hi ha un apartat dedicat a les fotografies on hi surten els dos cerverins molt ben acompanyats ja sigui pels actors principals

… amb fotografies dedicades pels actors protagonistes

al costat dels extres

… o bé ells sols, molt ben equipats amb els seus sofisticats a parells de fotografia.

També trobem alguns textos explicatius del seu treball.

L’espai dedicat al film “Lawrence d’Aràbia”, està molt ben ambientat amb el terra ple de sorra.

El cartell de la pel·lícula “Viajes con mi tia” protagonitzada per una fantàstica Maggie Smith i Alec McCowen.

L’únic actor espanyol que s’hi veu a la mostra és

L’apartat dedicat al passi de fragments de rodatges de les pel·lícules és molt interessant però entretingut. Caldrà fer-hi una altra visita per poder visionar bé tot el material que s’hi pot veure.

Us recomano que aneu a veure aquesta magnífica mostra que a més d’agradar-me molt, em va emocionar en veure l’estimat Frederic, tan amic del meu pare i em va recodar que, en els darrers anys de la seva vida, sempre venia a passar els estius a Cervera. El pare esperava amb delit el moment de l’arribada i quan ja veia l’etern barret amb que sempre es cofava el seu amic Frederic, l’estiu començava ple de joia. A la tardor, quan se n’anava a passar l’hivern a Madrid, el comiat era trist i les hores passades plegats, enyoradisses.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: