una mica de tot arreu

Corpus 2018. Sort del gel

Aquest any la festa de Corpus es va celebrar el diumenge dia 3 de juny. Ja fa uns quants anys que un grup de gent procedent de l’antiga secció de Cultura Popular tenim cura de fer catifes al carrer Major, per on hi passa la processó.

No cal dir que l’element més apreciat per les catifes són les flors. Especialment les roses ja que els seus pètals de colors variats fan molt goig. Allà on no hi arriben les flors s’hi posa sarradures tenyides en diferents tonalitats.

No fa massa temps que Josep Cases, de l’establiment “La Infantil” ens va oferir el seu hort per poder recollir flors. La majoria desconeixíem aquest espai i ens vam meravellar quan vam veure la gran quantitat de rosers, entre altres plantacions, que hi té. És un afecionat a les roses i en té unes dues-centes varietats. 

Aquest any vam gaudir d’un temps excel·lent la tarda que, amb les tisores a la mà, no vam parar d’omplir recipients, cadascun amb un color diferent: vermell, blanc, rosa fort, rosa fluix… Tot un espectacle per la vista i per l’olfacte, ja que, la flaire que desprenen tants rosers dóna gust d’olorar.

Aquest hort, situat a Fillol, en un punt anomenat Sort del gel, sort vol dir hort, deu el seu nom a que és un espai amb un terra fresc i humit. En algunes fotografies veureu com hi ha molta palla escampada pel terra. És per conservar encara més aquesta frescor.

Cal donar les gràcies a Josep Cases per la seva amabilitat en cedir les seves roses per poder encatifar el carrer Major en la diada de Corpus. 

Aquest any, com que èrem una colla, en vam poder recollir moltes però, encara en va quedar una important quantitat per agafar. Es necessita més col·laboració.

A l’hort hi ha una edificació on s’hi poden veure unes boniques i acolorides casetes pels ocellets. Els rosers ja s’hi enfilen.

Són una varietat amb molts pètals i resulten ideals ja que cadascuna d’elles dóna molt material per les catifes.

Una llarga filera de rosers a punt per tallar-los-hi les roses.

En aquestes properes imatges podeu veure algunes de les varietats de rosers.

No hi ha perill de que es quedin massa dies sense roses ja que, com podeu veure, de ponzelles, n’hi ha per donar i vendre.

La palla cobreix tot el terra. Resulta ideal per mantenir la frescor.

Els cubells de plàstic, a mesura que avança la tarda, es van omplint un rere l’altre…

Atapeïdes de pètals aquestes roses ja estan a punt de ser esfullades. Cal dir que la feinada que suposa és important i que també aniria bé que, voluntaris/ries s’hi afegissin i donessin un cop de mà al laboriós treball que suposa esfullar-les.

En el proper post podreu gaudir amb el resultat final d’aquesta feinada veient les catifes. 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: