una mica de tot arreu

El Maria Canals porta cua…a Cervera. Sisena edició

En la sisena edició de “El Maria canals porta cua” més d’un miler d’estudiants de Guissona, Sant Guim, Ribera d’Ondara, Sant Ramon i Cervera van passar el  dia 4 de maig pels pianos de cua que es van instal·lar al centre històric de Cervera

Santi Riu, responsable del piano del Conservatori de Cervera diu que l’objectiu d’aquesta activitat és atansar aquest instrument al públic, “de trencar les típiques barreres que el fan un instrument poc accessible, aquí el pot tocar tothom”.

Segons el director d’aquesta iniciativa, Jordi Vivancos, el certamen de Cervera “és un referent a tot Catalunya al ser la primera població, després de Barcelona, en la qual es va iniciar el projecte i per la gran acceptació del públic que ha aconseguit aquesta iniciativa”.

Aquest any el pianista de referència ha estat Ignasi Cambra, que interpretà un repertori de Txaikovski i Rakhmàninov.

Durant tota la jornada es van portar a terme activitats per a tots els públics com un cafè concert, un espectacle músical a càrrec de Campi Qui Pugui i una sessió didàctica sobre compositors russos. 

Aquest és el cartell d’enguany.
“El Maria Canals porta cua a Cervera”

La programació, molt completa, té en compte gent de totes les edats. Els més petits van poder gaudir d’un l’espectacle musical i de titelles “La cançó més bonica del món”, basat en el conte de Miquel Desclot, un espectacle de teatre de la companyia Campi Qui Pugui, amb titelles, cançons i música en directe a càrrec del pianista Santi Riu.

Els centres escolars disposaven d’un material didàctic inèdit per treballar-lo prèviament al dia. La difusió i la feina que s’ha anat fent durant totes les edicions passades ha quedat ben palesa amb l’interès de nous centres escolars.

Dos varen ser els pianos que protagonitzaren l’activitat. Aquest, ja situal al carrer General Güell feia molt goig amb l’ambientació floral.

La tradició musical i el nivell dels joves estudiants de piano del Conservatori de Cervera es farà palesa durant tota la tarda amb actuacions en solitari.

 

Cal destacar el Cafè concert, després de dinar, a la plaça Major, on les músiques menys clàssiques van tenir el seu paper més reeixit: bandes sonores, música jazzística i fins i tot coral acompanyats d’un cafè.

Cal subratllar també que enguany l’IES La Segarra s’ha volgut sumar a les activitats del Maria Canals en un aspecte nou. La professora de dibuix Francesca Gomà es va brindar a portar a terme una posada en escena tan treballada com pianística a la plaça Major. Els alumnes de 2n d’ESO i 1r de Batxillerat han preparat un doble gran pentagrama amb notes musicals que sorgiran des de la balconada i els fanals de la Paeria. Un punt més, doncs, de novetat i interès per l’activitat que ja ha arrelat a Cervera després de 5 edicions passades.

 

 

Com podeu veure tot plegat feia molt goig.

A la tarda hi hagué una classe magistral oberta a tot el públic –a la plaça Major a càrrec del virtuós pianista Ignasi Cambra. 

Aquest pianista, que per cert és cec, va oferir un concert, que tancà la jornada, amb obres de Txaikovski i Rakmàninov al piano situat al carrer General Güell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: