una mica de tot arreu

Palau de la Generalitat. Sant Jordi 2018. Jornada de portes obertes.

Cada any per Sant Jordi el Palau de la Generalitat obre les seves portes perquè tothom qui vulgui faci un recorregut per les seves dependències.

Va ser molta la gent que volia visitar el Palau en aquesta diada de Sant Jordi 2018 de manera que la cua era inacabable. Pels llocs on la cua anava avançant  s’hi veien rètols i proclames a favor dels presos i preses polítiques i dels exiliats i exiliades.

Façana del carrer Sant Honorat. És la primera façana que es construeix, juntament amb la portalada gòtica del carrer del Bisbe, i el seu interior es correspon amb el nucli gòtic del Palau.

És un exemple brillant de la peculiar arquitectura gòtica civil catalana, on destaquen dues fileres de finestres coronelles, que li donen un aire imponent i bell alhora. finestres

Al fons del carrer vèiem una pancarta amb els rostres de tots els que no poden estar entre nosaltres.

La cua va avançant.

Ens apropem a la pancarta...

 

En el tram final, ja es veu la porta per la accedirem al Palau. Tot i que la gentada que el volia visitar era molta, el temps d’espera va ser força ràpid.

Aquesta és la fantàstica vista que es veu quan ja s’està a punt d’accedir a l’interior del Palau.

A la porta una parada de flors per si algú en vol comprar per fer una ofrena al monument dedicat a Sant Jordi que es troba al Pati dels Tarongers.

La sala Antonio Clavé, està sota mateix del Pati dels Tarongers. Està dedicada a aquest important artista que va fer, per encàrrec, totes les pintures de gran format que s’hi poden veure.

Així com també una selecció d’obres seves especialment significatives.

Dues imatges de l’Auditori o sala de conferències que té una capacitat per 200 persones.

Sala de Premsa. Aquí s’atén la premsa i els mitjans audiovisuals i se’ls transmeten les comunicacions oficials més importants.

Diferents despatxos. Un quadre carregat de simbolisme.

La Sala Torres Garcia acull les pintures al fresc noucentista, que l’artista uruguainocatalà va pintar al Saló Sant Jordi a principis del segle XX per encàrrec d’Enric Prat de la Riba, president de la Mancomunitat de Catalunya.

El Pati dels Tarongers és el centre neuràlgic del Palau. És un lloc de relacions, trobada i circulació, des d’on s’accedeix a les sales nobles més importants.

En la diada de Sant jordi aquest pati agafa molt protagonisme en trobar-s’hi aquest magnífic element coronat per la figura de Sant Jordi, patró de Catalunya.

Els visitants no paraven de dipositar roses al seu peu. Especialment de color groc en suport a la gent empresonada i a l’exili.

Un magnífic conjunt que podeu admirar en aquesta imatge.

Detall de la figura del cavaller Sant Jordi.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: