una mica de tot arreu

KMS per la Llibertat (1)

Solidaritat, justícia, esforç, cooperació, constància i perseverança són els pilars que sostenen KMS PER LA LLIBERTAT.

Aquest projecte té com a objectiu, transmetre un suport incondicional a totes aquelles persones que,  injustament, s’han vist privades de llibertat per defensar de forma pacífica les seves idees.

KMS PER LA LLIBERTAT és un important repte esportiu; solidari, paritari i reivindicatiu. Consisteix en recórrer a peu, rellevant-nos cada 10 quilòmetres, una distància lleugerament superior a 700 quilòmetres que pretén arribar fins als centres penitenciaris on es troben reclusos els nostres presos polítics.

La finalitat és acompanyar-los, fer-los arribar de forma simbòlica els nostres anhels de llibertat, fer ben visible que no és normal la situació que estem vivint i exigir democràcia, diàleg i justícia.

El recorregut es va inciar davant el Parlament de Catalunya. L’objectiu, entre els altres abans esmentats, era portar un llibre que inicialment tenia les pàgines en blanc, ple d’escrits amb textos breus fets per diferents personalitats així com també els dels corredors i corredores que han participat en aquest esdeveniment.

En aquestes properes imatges podeu veure com s‘anava preparant l’inici d’aquest repte.

Aquesta tenda era el punt d’acollida on els i les participants recollien les samarretes, on guardaven els llibres que arribarien als presos i preses polítiques i on es rebia les autoritats.

L’inici d’aquesta llarga marxa va tenir lloc davant el Parlament de Catalunya.

Les samarretes es van dissenyar especialment per aquest repte.

Aquesta pancarta informa de l’activitat amb un clar missatge adreçat als empresonats i empresonades.

Aquests són els llibres que es faran arribar als presos i preses polítics. Tots, inicialment amb les pàgines en blanc, quedaran plens de notes escrites per persones conegudes i pels que participen en aquesta activitat.

 

Josep Costa, vicepresident primer del Parlament de Catalunya, en aquests moments la segona autoritat del país, saluda als organitzadors.

En primer lloc, escriu en aquests tubs de color groc. Són els que els i corredores de cada tram entregaran als del tram següent en el moment del relleu.

A continuació es prepara per començár a escriure el que li pertoca a cadascun dels llibres.

Corredors/es estan escrivint als llibres que arribaran a cadascun/a dels presos i preses polítics.

Moment en la responsable d’aquesta iniciativa presenta l’acte davant el Parlament de Catalunya.

A l’esquerra, el marit de Carme Forcadell.

La premsa seguiex l’esdeveniment.

Els pares de Jordi Sánchez no van faltar a la presentació de KMS per la Llibertat.

El pare de Jordi Sánchez i Josep Costa.

Una jove preparada per fer el primer tram del recorregut.

Fotografia de grup feta amb la gent que van córrer el primer tram i amb corredors/res d’altres trams que es van afegir a la presentació. Al centre, Josep Costa, porta a la mà el tub de color groc en el que hi ha escrit el seu nom i “Parlament de Catalunya”  i que es passaran els relleus de l’un a l’altre fins arribar a l’últim grup de gent que corre..

Preparats per començar aquesta gran iniciativa: KMS per la Llibertat. Josep Costa entrega els dos tubs que s’aniran rellevant els corredors i corredores fins arribar al destí final.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: