una mica de tot arreu

Col·legi Jaume Balmes. Jornada de portes obertes 2018 (3)

El Col·legi Jaume Balmes al estar situat en un lloc tan cèntric i al tenir una construcció tan bonica és admirat per tothom que visita la ciutat ja que crida l’atenció el seu edifici tan singular.

Des de fa molts anys, és tradició tenir sempre les finestres decorades amb temes adients a l’estació de l’any. Veure els seus amplis finestrals tots embellits fa molt goig. En algunes ocasions, la decoració triada, és més vistosa per dins que per fóra i en altres, ho és per ambdues bandes.

La Comissió de festes és qui sempre ha tingut cura de pensar què cal fer i de traslladar el projecte a la resta de professors del centre per tal de que, els i les alumnes, hi col·laborin el màxim possible. Pel que fa a aquesta primavera, que se’ns amaga i ens remulla sense treva, s’ha escollit com element decoratiu els típics tapetes de paper rodons que fan servir les pastisseries. Com que es comercialitzen en color blanc els han pintat de colors i, al doblegar-los, s’han convertit en flors, com podeu veure en aquestes properes fotografies.

Posades damunt un base verda, que fa de gespa, resulta una decoració senzilla, atractiva i vistosa.

El Col·legi Jaume Balmes està catalogat com Escola Verda i disposa de tot un conjunt de grans jardineres de fusta, en les que hi creixen diferents tipus de plantes. Aquesta que es veiu en la imatge correspon, tal com està marcada, als alumnes de cinquè.

A més d’aquestes flors, al vidres del mig, hi ha un dibuix alusiu a la primavera fet damunt la base rodona de cartró en la que les pastisseries, un cop posat el paper amb puntes, hi presenten els pastissos.

Un altra jardinera de la que tenen cura els i les alumnes de tercer.

S’han esmerçat en pintar aquests tapetes de paper en diferents tonalitats.

Aquestes flors de paper, barrejades amb les flors naturals que han plantat, i que ja han florit, encara fan més goig.

En aquest gran finestral que dóna als camps de la Segarra s’han fet servir els mateixos elements decoratius per embellir aquesta bonica composició.

Els tapetes, en aquest cas, també representen flors que, al enganxar-los aplanats, llueixen randes de diferents acabats. Al fons, les Forques.

Detall de dues flors. Com heu pogut veure el projecte de treballar amb materials propers i de poc cost ha aconseguit el seu objectiu i, una vegada més, hem pogut veure com la fama d’aquest centre en tenir-lo visualment atractiu segueix inalterable.

Passem ara a fer una visita a l’espai on, els més petits de l’escola, hi tenen les seves aules i admirem els treballs que trobem exposats als amplis passadissos.

Un bonic mural ple de color crida l’atenció per la seva alegria i vistositat.

La interpretació visual d’un conte resulta d’allò tan atractiva.

Així com també la manera que han dibuixat aquests dofins els nens i nenes de la classe que porta per nom aquest simpàtic animal marí.

Una mostra de com aprenen a parlar davant dels altres és fent de conta contes.

El treball cooperatiu ensenya els valors de fer coses en equip.

Fer de reporters desperta la curiositat i s’aprén a fer recerca.

Crida l’atenció aquesta bonica paleta de pintor

…que sembla que ens fa seguir un camí

Fàntastica aquesta composició feta amb la suma de treballs dels nens i les nenes que han estudiat el color, tan vistós i intens, tot i coneixent la figura de Kandinsky.

Aquest petit book informa de qui va ser aquest pintor tan famós.

Després de gaudir amb les habilitats i treballs dels més petits en el proper i darrer post dedicat a la Jornada de portes obertes del Col·legi Jaume Balmes podreu admirar les creacions en moviment dels i les alumnes  més grans del centre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: