una mica de tot arreu

Col·legi Jaume Balmes. Jornada de portes obertes 2018 (1)

Fer una visita a aquest centre educatiu de Cervera sempre és un plaer. Situat en el millor enclau de la ciutat té la ventatja d’estar inclós dintre del nucli urbà i alhora, obert totalment al paisatge, a la part vella de Cervera i als camps de la Segarra.

L’edifici ja és molt singular: Bellíssim per fóra i, amb uns espais lluminosos i amplissims, pel que fa a l’interior. És un plaer transitar pels amplis passadissos que donen a la zona ajardinada de la Pèrgola, passar la jornada escolar a les aules que tenen uns sostres molt alts i uns finestrals espectaculars des dels que s’admira, al llarg de l’any, els pas de les estacions. Tothom que fa un recorregut per aquest col·legi queda encantat amb la seva localització, construcció i espai.

Cada any, aquest centre educatiu, com la resta dels que hi ha a Cervera, obre les seves portes al públic, i mostra el ventall de projectes, treballs, activitats…que s’han anat portant a terme al llarg del curs..

Al tenir tanta llum i grans espais expositius és obvi que tot fa molt goig. Entre moltes altres coses que ja s’aniran veient, crida especialment l’atenció el tractament que s’ha fet a nivell de molts cursos sobre l’obra de Roald Dahl: Charlie i la fábrica de xocolata. Recordeu que aquesta obra va ser portada al cinema, amb gran èxit, i que la va protagonitzar fent una magnífica actuació, l’actor Johnny Deep.

Cadascuna de les classes ha treballat aspectes diferents d’aquest llibre que sembla que ha sigut un projecte ben engrescador, vistos els resultats, pels alumnes del Jaume Balmes.

En aquestes properes imatges podeu veure la transcripció visual de com d’interessant, creatiu i profitós ha estat aquest treball.

A la biblioteca podem veure aquestes boniques grafies amb el títol de l’obra escollida.

El nom de l’autor d’aquesta obra universal apareix emmig de llepolies.

Dos cursos han tingut cura de realitzar aquest gran mural interpretant els personatges que protagonitzen la història.

No podien haver encertat millor la representació del protagonista.

El mural sencer.

Fraccionat, d’esquerra a dreta.

S’ha treballat la biografia de l’autor així com també la descripció minuciosa de cadascun dels personatges.

Detalls dels treball realitzat sobre la mateixa obra per part d’un altre curs d’alumnes més petits.

Una bonica composoció, en aquest cas amb les imatges reals dels protagonistes de la pel·lícula,, en la que crida especialment l’atenció el barret.

Molt bonic i del tot llaminer!!!!

Els més menuts van treballar el llibre fent un taller vinculat amb la xocolata: van guarnir xocolatines. En aquestes imatges podeu veure com el duen a terme.

Els més grans van fer un treball més propi de la seva edat, tal com queda reflexat en la documentació que es pot veure en aquest mural.

Descobrir qui era la persona que acostumava a fer les ilustracions dels llibres de Roald Dalhl serveix per completar aquest projecte que, com heu pogut veure, treballa diferents aspectes d’un tema per arribar a aprofondir en el seu coneixement total.

Uns altres cursos van triar el llibre que té com a protagonista a Matilda. Podem veure també l’anunciat, com és el cas de Charlie i la fábrica de xocolata, en una de les parets de la biblioteca.

Portes obertes a la imaginació…

… de la mà d’aquesta nena que engresca a llegir…

El propers posts també estaran dedicats a la jornada de portes obertes d’aquest centre educatiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: