una mica de tot arreu

Eivissa. Sant Llorenç de Balàfia, Sant Miquel de Balansat i Sant Joan de Labritja

Avui toca fer pobles, la qual cosa no vol dir que no tinguin el mar a la vora, ja que molts d’ells, ben a prop o un pèl més apartat, la costa els acompanya. Cal recordar que tots els pobles d’Eivissa, excepte la capital, porten noms de sants i santes. Curiosament tots presumeixen del que podríem dir un cognom ja que, cadascun d’ells, va acompanyat amb un mot que el personalitza.

Seguim cap el nord de l’illa i anem a Sant Llorenç de Balàfia. L’esglèsia és senzilla amb una arquitectura totalment eivissenca. El poblet té poques cases, que es troben  arraïmades al voltant d’aquest edifici. La resta, en total hi ha uns 1500 habitants, es troben escampades per l’entorn que és totalment rural. Tot el conjunt, atés que està lluny dels circuïts turístics, es conserva com fa un segle.

El contrast entre la sofisticació, el luxe, les discoteques i tot el que gira al voltant del turisme més aviat selectiu, ja que Eivissa és un lloc car, queda del tot desdibuixat en aquests espais rurals en els que sembla que s’hagi aturat el temps.

Sant Miquel de Balansat també té una bonica esglèsia situada en una zona elevada, Puig d’en Missa. Un cop passat el poblet, a pocs quilòmetres hi trobem el port, que és un racó molt arrecerat i que fa molt goig com podeu veure en aquestes imatges.

Ben a prop ens trobem amb el poble més important del nord: Sant Joan de Labritja. L’arquitectura de l’edificació més important, l’església, segueix sent senzilla, elegant i desllumbrant en la seva blancor. En aquesta primera imatge podeu veure el cementiri.

L’església dedicada a Sant Joan Baptista.

L’entrada a l’església està sota un porxo embigat impecablement cuidat.

Aquesta esglèsia, a diferència de les altres, té una capella decorada amb unes pintures que sorprenen per la bellesa de la seva simplicitat i la combinació encertada dels seus colors.

En aquesta zona del nord és on es troben les edificacions més autèntiques que marquen l’arquitectura de l’illa.

Hi ha moltes cases rurals adaptades del tot a l’entorn.

Els pous també formen part del paisatge eivissenc. Cal dir que des d’aquests tres pobles hi ha una gran quantitat de possibilitats per anar a visitar indrets fantàstics. En altres posts dedicats a Eivissa el blog ja informa de llocs màgics com són Benirràs, s’Illot des Rancli i molts més racons que val la pena visitar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: