una mica de tot arreu

Mercats de Nadal a Europa. Núremberg. Estiu 2017 (4)

Havia somiat feia molt temps de poder visitar aquesta ciutat ja que la història m’encanta i, en aquest enclau, va ser el lloc on hi van tenir lloc els famosos Judicis de Núremberg.

El que no mésperava és que fos una ciutat d’una bellesa aclaparadora, d‘un ambient increïble i amb molt per veure i admirar. Tot i que la visita va tenir lloc aquest passat estiu l’incloc en les Fires de Nadal ja que Nuremberg presumeix de tenir-ne una de les més boniques dÁlemanya.

Passem ara a visitar la ciutat entrant per la part elevada, on s’hi toba el castell i des d’on es té una perspectiva de bona part del centre històric. Cal recordar que durant la Segona Guerra Mundial Núremberg va ser destuïda fins el 90 per cent. La reconstrucció fidel de la ciutat es va fer seguint els planells originals. Avui llueïx impecable.

Les muralles amb diferents torres i les quatre portes d’entrada a la ciutat formen part d’aquest important conjunt que té com a protagonista el castell.

A prop de la zona de la muralla ja es comencen a veure edificis que fan molt goig. Fixeu-vos en la disposició de les finestres que resulta ben curiosa.

L’església de Sant Sebaldo és la més antiga de la ciutat. Totes les esglésies són bellíssimes tant per la part exterior com pels seus interiors.

Aquí podeu veure un parell de detalls de la part inferior d’aquesta trona que, sencera, resulta imponent.

L’església de Sant Lorenz.

D’edificis que fan goig n’hi ha un munt. 

i d’escultures també.

Alguns d’ells tenen aquestes boniques balconades fetes amb fusta.

 

L’església de Nostra Senyora presiseix la Hauptmarkt que és la plaça més important de Núremberg. Aquí és on es munta el Mercat de Nadal, el Cristkindlesmarmt, que sembla que és el més famós d’Alemanya. Resta obert durant quatre setmanes i hi passen dos milions de persones.

 

Aquesta meravellosa font, la Schöner Brunnen, està al costat oposat de l’església i deixa bocabadat a tothom que l’admira.

L’altra banda de la ciutat, oposada al castell, segueix mostrant torres, muralles i portes.

Traspassant aquesta porta s’entra en un món màgic ple de petites costruccions típiques que funcionen com a restaurants i botigues.

Aquí se’n veu una.

No us perdeu el proper post dedicat a Núremberg ja que us encantaran els carrers i cases que veureu. Sempre la realitat és incomparable amb que el blog ensenya però almenys us en podeu fer una idea.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: