una mica de tot arreu

Mercats de Nadal a Europa. Múnich (München). Estiu 2017 (2)

 

Recordeu que Múnich, en aquestes dades, llueix molt amb les seves Fires de Nadal. En el post anterior es mostrava la zona del centre on hi ha la més important. Però no la única.

Seguim fent ruta per aquesta ciutat a través d’unes imatges estiuenques. El verd és present en parcs i jardins i la ciutat resulta molt tranquila i agradable.

Són nombroses les edificacions que es troben fent un recorregut per la ciutat.

El trànsit rodat no molesta i les bicicletes es veuen per tot arreu.

Les esglésies estan escampades arreu. La Theatinerkirche, un temple catòlic, es mostrava espectacular.

El seu interior blanc li dóna una lluminositat especial.A dins es podia admirar un projecte d‘Art per la Pau de l’artista Michel Pendry que havia muntat una instal·lació-multimedia que resultava molt vistosa.

Es tractava d’uns coloms que volaven en grup per sota el sostre de l’església. Quedava preciós!

Són d’admirar els tres castells que el rei Lluís II de Baviera va construir com a residències. Des de Múnich és fàcil d’anar a visitar-los. Ell, però, està enterrat a la cripta d’aquesta església, la de Sant Miquel, on es pot visitar la seva tomba. Un rei mític, cosí de la princesa Sissí, que va tenir un final desgraciat suicidant-se al llac de Stanberg que està ben a prop d’un dels seus castells. Només tenia 41 anys en el moment de la seva mort. Aquest castell, el de Neuschwanstein, és el que va inspirar a Disney per agafar-lo de model per presidir els seus parcs temàtics.

Aquesta zona, molt a prop del centre, és molt concorreguda i a l’estiu la gent s’hi aplega al voltant dels llocs per menjar. A l’hivern també està preparada per fer-hi una parada i un mos. La presideix aquesta instal·lació tan bonica i tan típica d’aquests països del centre d’Europa.

Una gran quantitat de parades ofereixen menjar i productes típics. En aquest cas una gran oferta de tot tipus de coses vinculades a les abelles.

Meravellen les flors que embelleixen edificis.

A la Baviera s’estimen les tradicions i resulta molt curiós, cosa que no passa en altres llocs, trobar una gran quantitat d’establiments que venen els vestits tradicionals. Cal recordar que al mes d’octubre celebren la famosa i multitudinària Festa de la Cervesa i la gent porta aquestes peces de roba.

Beure cervesa és, el tret més característic d’aquesta zona. Per la cerveseria més famosa  de la ciutat, de nom Hofbraühaus, hi passen uns dos milions de persones a l’any.  A més de ser un edifici preciós i estar molt ben decorat és coneguda per ser el lloc on Hitler i els seus amics es trobaven per preparar el que havia de ser el partit nazi.

En aquesta imatge manllevada podeu veure l’edifici des de l’exterior.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Interior de la Hofbraühaus.

La decoració de l’espai és molt típica i fa alusió al lloc. Fixeu-vos en aquesta pintura en la que s’hi veuen la gent vestits amb la roba tradicional i bevent cervesa.

L’orquestra hi toca sempre que l’establiment està obert. És una atracció que agrada a tothom ja que la música de Baviera és molt alegre i bonica.

Immortalitzant el moment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: