Menorca compta amb un parc important de restes arqueològiques.
Aquesta és la més ben conservada de tota l’illa: la Naveta des Tudons. Es tracta d’una construcció funerària prehistòrica de datada entre el 1200 i 750 abanc de Crist.
Era una tomba col·lectiva que va ser restaurada al voltant de 1950. S’hi van trobar restes de al menys 100 persones amb diferents objectes funeraris.
Fornells és un petit nucli urbà ple d’encant. Els habitatges estan arraïmats a la vora de la llenca d’aigua que entra terra endins fent possible que hi quedi un port molt arrecerat.
La Torre de Defensa és l’edificació més coneguda. Està situada a un lloc elevat des del que es domina tota la contrada i va ser construïda pels anglesos. Estava destinada a protegir la zona.
Aquestes formacions rocoses, tan pròpies de la zona nord de Menorca, són les que donen pas a l’entrada del mar cap endins, com si es tractés d’una petita ria.
Un petit far en marca l’entrada.
A ran de mar un conjunt de bancs dóna repós als vianants.
Alaior és una població del centre de l’illa que té un centre històric molt bonic.
Tot està molt cuidat i fa goig veure la munió de cortinetes de diferents formes que llueixen les portes dels habitatges.
El pany i la maneta, ambdos molt típics a l’illa. El mecnisme d’obertura és ben curiós.
Ciutadella és la ciutat més bonica de Menorca, Molt famosa per la celebració de les Festes de Sant Joan.
El sol d’hivern, que va baix, omple els murs de l’església, amb els colors dels vitralls que hi dansen.
Arreu es troben molins. Aquest, bellíssim, està en ple centre de Ciutadella.
El port de Maó, és el segon més arrecerat i per tant el que els barcos hi queden més protegits, de tot el món. El primer és el de Pearl Harbour a les illes Hawai.
El de Ciutadella també éstà situat terra endins i pot rebre vaixells de gran calatxe.