una mica de tot arreu

Festa Major. Els gegants de Torrejón de Ardoz ( Madrid ) convidats al Seguici 2017

Suposo que us va cridar l’atenció veure aquesta parella de gegants del tot desconeguts formar part del Seguici de Festa Major 2017.

El cas és que es tractava d’una parella de gegants de Torrejón de Ardoz, una ciutat molt propera a Madrid. Fa 4 anys que allí es va crear una colla de Gegants i Capgrossos que compta amb 4 gegants. Una vegada al mes es desplacen a Catalunya per tal de participar en trobades geganteres. Les dues parelles van sortir a la cercavila del dissabte.

Aquest cas, de participar al Seguici gegants de fóra vila, no s’ahavia donat mai i, com tota cosa nova, va crear polèmica. Hi havia partidaris de que poguessin anar al Seguici de baixada però no, al més solemne, que va de la Paeria a l’església de Sant Antoni. En aquesta imatge de l’any passat podem veure com al seguici sempre hi van només els gegants de Cervera.

( Text afegit el 2 d’octubre )

Ahir, 1 d’octubre els Geganters i Geganteres de Cervera van desplaçar-se a Torrejón de Ardoz per participar en la festa d’aquesta localitat. En una data tan assenyalada i trista per la brutalitat de les forces de l’Estat sobre el poble català, ells, van complir amb el deure de tornar-los-hi la visita. Al vespre ja estaven a Cervera compartint la cloenda de la jornada electoral amb la resta de persones que omplien la plaça Major de gom a gom. S’avergonyiran avui aquella gent de Torrejón de Ardoz en veure la magnitud dels fets contrastada amb la bonhomia dels catalans que els van visitar? Segur que sí!

Aquesta gent de Torrejon de Ardoz van poder donar fe de la bonhomia del poble català, al menys del cerverí que, en unes dates tan delicades els hi van fer un acolliment excepcional.

Aquests gegants, doncs, van desfilar en  un dels actes més solemnes de la Festa Major fent tot el recorregut i precidits per Guillem i Almodís. Aquí els podem veure passant per davant la Universitat.

I aquí, arribant ja a Sant Antoni.

Plantats al costat de la porta de l’església esperant que els actes protocolaris anessin fent el seu curs.

Compartint amb la Bandera de la Ciutat.

Amb l’Àliga de Cervera.

Amb l’escut que decora els carrers en temps de festa.

Destacant davant els relleus de la façana recentment decorada.

Amb la Macera.

Amb Guillem i Almodís.

Amb el Paer en Cap i el grup del Ball d’espases.

Joan Prat, Regidor de SiF, saluda als geganters i geganteres de Torrejón de Ardoz.

En acabar els encaixaments de mans cal escapar-se ràpid que els trabucaires ja estan preparats i fan un soroll de mil dimonis.

Al fons, els gegants comparteixen imatge amb les garlandes de colors, els escuts de Cervera i els SÍ al referendum.

Tot plegat ben curiós.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: