una mica de tot arreu

Sicília. Agrigento. (8)

En el món antic, Agrigento, era terra d’artistes i filòsofs. Va assolit tanta importància i tanta riquesa que Píndaro la va definir com “la més bella ciutat dels mortals”.

En el s. V abans de Crist i amb el treball de molts esclaus es van construir els famosos Temples, que avui encara tothom pot admirar.

La Vall dels Temples, ben a prop de la ciutat d’Agrigento, dóna fe de la meravella que representa el fet que aquestes edificacions encara es conservin.

Destaca el color groguenc de la pedra amb que van ser construits que, a l’hora que el sol baixa, encara llueix més. Contrasta amb el cel blau, amb la vegetació i, en temps de primavera, amb la flor dels ametllers.

Aquí podeu veure imatges de diferents Temples.

El paisatge que es contempla des de la Vall dels Temples

Restes de la Necròpolis Romana.

Van fent continuament excavacions. Aquesta estàtua fa poc que l’han exposat a l’aire lluire.

Des d’aquest arbre tan imponent ja es veu el magnífic Temple de la Concòrdia que surt a qualsevol fotografia que parli de Sicília.

Aquest és l’estrella de la corona. S’anomena el Temple de la Concòrdia i es troba en la zona de l’antiga Necròpolis Romana just al centre de la colina dels Temples i està en un fantàstic estat de conservació. Datat al segle V. abans de Crist presenta 34 columnes posades damunt un pedestal amb 4 esglaons. Més endavant va ser reconvertit en basílica cristiana. Encara hi resten d’aquesta reconstrucció unes obertures en forma d’arc.

En aquesta magnífica zona arqueològica s’hi troben moltes altres restes també interessants.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: