una mica de tot arreu

Sicília. Noto. (5)

Mai havia sentit el nom d’aquesta ciutat i va resultar seu un lloc fascinant. És curiós com tan a prop tenim autèntiques meravelles que desconeixem i que, en visitar-les, admirem i no oblidem.

La ciutat de Noto va ser reconstruïda després del terrible terratrèmol que hi va haver l’any 1693. L’any 1996 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

És una joia del barroc sicilià i, per tant, també del barroc italià.

La van dissenyar en tres nivells als que s’hi accedeix per una portalada de pedra.

El primer nivell és el més espectacular. Està dedicat a les edificacions de caire religiós. Al segon nivell es troben les edificacions que servien de residència de la noblesa i el tercer nivell era el destinat als habitatges del poble. Atés que està situada al peu dels Montes Ibleos els desnivells són importants. Per tant, el més còmode per accedir és el primer.

Diferents esglésies, en les que el barroc n’és el protagonista, es troben al llarg d’aquest primer nivell. Moltes d’elles, compten amb unes importants i sumptuoses escalinates per accedir-hi.

Les balconades criden molt l’atenció per la manera de fer-hi els reixats.

Palau Comunal, també situat en aquest primer nivell.

Catedral de Noto del segle XVIII amb els campanars als costats.

Església de Sant Domènico.

Aquestes imatges formen part de les edificacions del segon nivell. Són residències de la noblesa. Esplèndits edificis barrocs amb mènsules, en alguns llocs molt decorades, i una profusió de balcons amb bonics treballs de ferro forjat es poden admirar arreu.

El tercer diumenge de maig es celebra la Infiorata de Noto,una important festivitat lligada a l’arribada de la primavera i protagonitzada per les flors. Encara en quedava algun muntatge.

Aquestes escales, recordeu que la ciutat està situada en un terreny amb molta pujada, lluïen amb una fantàstica perspectiva ja que els diferents elements que formaven part d’una enorme fotografia estaven enganxats d’una manera fraccionada davant de cada escala, de manera que la visió total donava la imatge sencera.

Fantàstic recurs!!!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: