una mica de tot arreu

Sicília. Siracussa. (4)

Siracussa és un ciutat bellíssima. Està considerada una de les més riques a nivell artístic-històric de l’Europa antiga.

També és molt coneguda per la famosa Madonna della Lacrima, la Verge que va plorar llàgrimes humanes. Un tema a tractar en un altre post.

La part més rellevant de la ciutat està a l’illa Ortigia que està separada de la terra ferma per un canal que es creua pel pont Umbertino.

Aquí podeu veure les aigües d’aquest canal…

… com s’obren cap el mar.

Aquesta és la construcció més rellevant: la Catedral barroca, un magnífic edifici que destaca damunt aquest cel tan blau.

Va ser construïda  transformant el Temple dedicat a Atenea. A l’interior, com podeu veure en la imatge, incorpora un seguit de columnes d’aquest antic temple.

Altres edificacions molt belles s’aixequen en aquesta gran plaça que presideix la Catedral.

La façana de la catedral està embillida amb diferents estàtues de sants i, al centre, es pot veure una figura de la Verge del Pilar  a qui, curiosament, està consagrada la edificació.

Les estàtues de Sant Pau i Sant Pere llueïxen al costat de la fantàstica escala d’accés.

La principal activitat de Siracusa és el turisme. Tots els molts testimonis d’un passat gloriós, hi ha un parc arqueològic magnífic, que sumats a aquest marc de cels nets i d’un mar esplèndit acompanyats d’un clima suau fan que aquesta ciutat sigui molt atractiva per visitar.

En un extrem de l’illa s’hi troba la sòlida construcció del castell Maniace. Va ser constrit per voluntat de Federic II de Suèvia com a fortalesa i seu de la guàrdia de control del port i de tota l’illa.

El castell té una estructura geomètrica. S’hi pot veure un far.

Tota la part que dóna al mar resulta embellida per diferents edificacions que fan molt goig. Fer un recorregut per aquesta zona amb vaixell resulta del tot ideal.

Siracusa és una ciutat plena de belleses. Les ruines romanes, especialment el seu amfiteatre, la bellesa del barroc, el mar Mediterrà on es descobreixen paratges ideals plens de covestot això i més la fan una ciutat per recordar.

Aquí podeu veure una imatge d’aquest amfiteatre que, en temps d’estiu, el tenen preparat per tal de fer-hi actuacions i, per tant, queda tapada la bellesa de les seves restes. Només el Coliseu de Roma i l’Arena de Verona el superen en amplària.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: