una mica de tot arreu

Un passeig per la nova cara de Cervera (3)

Aquest és el darrer post que informa sobre aquests canvis a Cervera. Caldrà esperar a que acabin les obres del tram que queda per tal de mostrar les imatges del resultat final de la plaça Sant Miquel i del carrer i plaça Santa Anna.

Hi ha un grupet de persones que, vinculades la majoria a Cervera, tenen la seva residència a molts quilòmetres d’aquí i acostumen a seguir aquest blog informatiu. És per aquest motiu que he fet aquest post perquè poguessin veure, tot i  la distància que les allunya, els canvis que va fent la ciutat. Els que som d’aquí ja els anem veient dia rere dia.

Moltes vegades, quan s’enderroca un espai que has vist durant molts anys, sents una mena de recança pels records que et porta. Això és el que em va passar a mi quan van treure la placeta de la bàscula, que era un encant. Hi havia la font, uns bancs i un conjunt d’arbres que feien goig.

Es va bescanviar per aquesta plaça que ha estat un niu de porqueria, tant pel que fa al brollador com la font, enfonsada sota el nivell del carrer. Per tant quan vaig fer aquestes fotografies, ja fa uns quants dies, la sensació va ser d’alleujament en veure que se n’anava en orris aquesta plaça ben poc estimada pels cerverins i cerverines. 

Ara, el carrer General Güell, de nom força polèmic, ja llueix la seva cara nova. El terra fa goig amb el mateix paviment de pedra emprat en la resta de carrers i places que s’han fet nous.

El Camí de Santiago, que passa pel centre històric de la ciutat, ha fet possible que aquesta remodelació hagi tingut subvenció. Com podeu veure les petxines, posades damunt la pedra, ho testifiquen.

Aquesta zona verda ocupa el lloc on hi havia hagut diferents placetes al llarg dels anys. Els bancs, tot i que estèticament hi conjunten, tornen a ser els seients incòmodes no desitjats.

Un perfil de la ciutat, retallat en ferro corten, tanca aquest espai.

Ha quedat una via àmplia, amb lloc per jugar, passejar i gaudir amb les terrasses.

La font no hi falta. Segueix sent el mateix model de les que s’han posat en altres carrers renovats.

 

Fent l’indi, perquè així no es beu!!!!!!!

Encara que en aquesta imatge no s’aprecii del tot, la perspectiva amb la nova amplada del carrer i l’edifici de la Universitat al fons, queda perfecta.

Sens dubte ens trobem en la ruta del Camí de Santiago. Cal recordar que l’antic Col·legi de la Sagrada Familia és el lloc on van a dormir els pelegrins a fan nit a Cervera.

 

Sempre se’n veuen caminant en una direcció…

… o en una altra.

L’església de Sant Antoni, que fa ben poc ha estrenat la seva restauració tant per la banda de dins com per la de fora, agraeix aquest paviment de pedra i els focus que s’hi han posat al terra i que, de nit, li donaran relleu.

Ja acaben de posar el banc que faltava. Avui hi he vist una senyora asseguda i feia cara d’estar-hi ben incòmoda!!!!

Acabo donant la meva opinió respecte a aquest canvi de cara de Cervera. Excepte alguns detalls que poden ser millorables, la reforma ha estat un encert i, quan tot estarà acabat, quedarà una Cervera renovada que segur serà l’admiració dels visitants i també dels residents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: