una mica de tot arreu

Thailàndia. Ètnies. (16)

En aquestes zones del nord de Tailàndia hi viuen nombroses ètnies. Les dones d’aquestes comunitats criden molt l’atenció ja que acostumen a anar vestides a la manera tradicional.

Al cap hi porten una mena de barret molt especial i decorat amb molta gràcia. Els teixits amb que embelleixen la seva vestimenta tenen uns brodats molt bonics i els fan servir per elaborar peces boniques amb les que confeccionar bolsos i altres objectes per vendre als mercats. Són preciosos.

Aquest és el petit nucli on residia una comunitat d’aquestes ètnies. Com podeu veure les cases són d’una senzillesa total.

e4

Cal recordar que en aquest país hi fa fred molt poc fred i això permet que les vivendes puguin estar molt obertes. La pujada era ben dreta i, a la vora del camí, les plantes que fan servir per cobrir les teulades, s’assecaven. Les havien tallat i les preparaven.

e5

L’interior d’una vivenda. Com podeu veure tot és molt senzill. Uns penjadors fan de suport a la roba en aquest espai que els hi fa d’armari.

e6

El wàter és d’una simplicitat absoluta.

e7

L’habitació només és un llit on poder dormir.

e8

Més espai per guardar les coses. Aquests cistells fets manualment els hi van bé per encabir-hi el que convingui. No vaig fotografiar la cuina però era de l’estil de la resta de l’habitatge. Minimalisme pur però no de la manera que el tenim entés nosaltres pel que fa a la decoració dels espais.

e9

Treballant a l’aire lliure.

e17

e11

Treballant amb protecció que aquí el sol apreta.

e14

Va vestida per treballar. Quan s’arregli es posarà la roba tradicional que porten totes les dones.

e15

Aquí podeu veure unes imatges de dones d’aquesta ètnia amb els vestits tradicionals.

e16

Fixeu-vos com d’elaborats són aquesta mena de barrets. Fan molt goig!!

e13

Quan els visiten els turistes treuen les manualitats que fan per tal de vendre-les i guanyar uns diners.

e10

e2

e3

La mare va amb una samarreta còmoda, pel treball però, en adonar-se que veníem nosaltres, s’ha apressat a posar-se alguns elements tradicionals i ha fet cap a la carretera per tal de vendre objectes d’artesania.

e1

En aquesta zona del nord hi moltes ètnies. Les dones van als mercats i tenen cura de parades amb tota classe de manualitats.

e21

Preciosa la jove i preciós el seu guarniment.

e22

Són afables, simpàtiques i els hi agrada relacionart-se amb la gent. Ella vol riure però té vergonya. A la gent de les ètnies quan tenen problemes a les dents sembla que ho arreglen d’una manera molt diferent al que nosaltres estem acostumats.

e24

Com podeu veure quan em fa la rialla.

e25

Aquesta simpatiquissima dona mostra ben bé el que porta a la boca. És una sensació molt estranya per nosaltres veure aquesta negror. Ella era un encant!!!!!!

e27

Aquesta neneta va totalment vestida amb les peces tradicionals de la seva ètnia.

bb

Com podeu veure no li falta detall. Les sabates són una monada i la faldilla pura delicía. Els brodats els fan a mà. Treballs artesanal plens de color que donen un exotisme total als seus vestits.

h1-bona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: