una mica de tot arreu

Thailàndia. Gran Palau. (1) (6)

El Gran Palau és la residència oficial dels reis de Thailàndia, l’antiga Siam. Va ser el rei Rama I qui en va ordenar la construcció quan Bankok va passar a ser la capital del país. Es va fer damunt una illa creada artificialment al costat del riu Chao Phraya mitjançant l’excavió de canals.

Es va fer servir com a residència oficial dels reis entre 1782 i 1925, a les acaballes del segle XVIII i començament del XIX. Ara s’utilitza per fer-hi actes vinculats amb la reaialesa.

Jo em vaig quedar bocabada al visitar aquest immens complexe de 218.400 metres quadrats ja que és molt espectacular i està ple d’edificacions bellíssimes. M’atreviria a dir que és el Palau Reial més maco del món. No en conec cap més que li faci ombra.

Esta envoltat d’un mur blanc que l’encercla totalment i, la visió de les teulades tan màgicament decorades, dels pinacles amb imaginatius acabats i la bellíssima combinació de colors acompanyats d’una profusió de daurats, el fa únic.

au

A l’entrar la visó de quatre dimonis gegants o Yaksha que fan guàrdia al costat de les portes impressiona molt ja que mai havia vist figures semblants. Representa que són els guardians dels tresors amagats a la terra.

r4

Són altissims i estan completament decorats amb infinitat de detalls.

r33

p4

Al damunt del cap hi porten una mena de petit pinacle, a mode de barret, en el que hi ha dos caps més.

r5

Arreu hi ha figures de Buddha on els fidels hi resen les seves oracions i hi dipositen les ofrenes, que són sempre flors i espelmetes molt pimetes, que no molesten al cremar.

p7

Com que una imatge val més que mil paraules aquí teniu unes quantes fotografies en les que podeu copsar una mica, ja que res a veure amb la realitat, de l’esplendor d’aquest Gran Palau.

ala

r8

 

r1

r3

r7

b

r6

r9

r13

Hi ha moltes coses per veure dins d’aquest complexe. Crida l’atenció una gran maqueta d’ Angkor Wat. Aquest temple el va fer construir el rei Rama IV quan Camboia estava sota el control thailandès. Rama V va encarregar la maqueta. Resulta espectacular i ofereix una visió acurada d’aquest temple camboià que potser és el més gran del món.

r11

p16

r14

b

Si t’apropes a observar els detalls t’adones del treball meticulós i detallista que hi ha en cadascun dels elements d’aquest complexe.

p14

En el proper post podreu veure unes quantes fotografies més d’aquesta meravella que és el Gran Palau de Bankok que concentra el poder polític i el religiós ja que aquí s’hi exposa la imatge del Buddha més sagrat de tot el país.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: