una mica de tot arreu

Holanda. Amsterdam. Els museus. (3)

El Rijksmuseum d’Amsterdam és un dels museus més famosos del món. Fa poc s’hi han gastat molts diners fent-hi una restauració magistral.

L’edifici és preciós i les obres que exhibeix molt importants. L’estrella de la col·lecció és la famosa obra pintada per Rembrant, “La ronda de nit”. Un quadre de grans dimensions i bellament il·luminat que la gent d’Amsterdam estima amb devoció.

En aquestes imatges podeu veure la façana principal del museu.

r2

r1

r3

r4

En questa gran sala que, després de la restauració fa molt goig, s’hi troba el restaurant, la botiga i els accessos a les sales del museu. Al restaurant s’hi menja molt bé i resulta molt agradable. S’hi poden admirar diferents animals dissecats a tall de decoració oferint una imatge molt cool.

r7

r6

Aquesta instal·lació artística està davant de la façana principal del museu. És un joc de paraules fent servir el verb ser en anglès. “I am” es tradueix com “Jo sóc”, i queda destacat en vermell, damunt la paraula amb el nom de la ciutat. Són unes lletres monumentals ja que cadascuna fa dos metres d’alçada.

No tenen res a veure amb les que es van posar a Cervera ja que són el resultat d’un treball artístic amb un missatge, però val a dir que no passa ningú per aquesta ciutat que no s’hi faci una fotografia.

s1

r10

r11

r14

La ciutat en disposa d’un altre joc d’aquestes lletres. El van movent per diferents llocs per tal donar relleu a activitats puntuals que s’organitzen al llarg de la’ny.

r9

Mirant cap a la banda que no hi ha el museu s’hi troba un parc en el que per les festes de Nadal s’hi havia instal·lat una pista de gel.

r12

r8

r13

En cap altre lloc havia vist que la gent que no anava massa segura s’ajudés amb cadires per tal de no caure.

r15

Impensable que deixessin autoritzar aquest suport a una de les pistes de patinatge més emblemàtiques del món: la del Rockefeller Center a la ciutat de Nova York. Perdria tot el glam!!!!

r16

El Museu on s’exposa l’obra de Van Gogh també és nou. L’edifici és molt modern amb una estètica molt encertada.

r17

Aquest és el tercer museu que es troba en aquesta zona. Tots tres estan ben a prop i, el resultat d’aquesta inversió tan important que s’ha fet aquí, és del tot brillant.

r19

Les grans parets de vidre permeten veure els altres dos museus quedant així tots tres visualment conectats.

Els voltants d’aquesta part de la ciutat són molt elegants i s’hi troben les botigues amb les millors marques. Tot plegat fa molt goig.

r20

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: