una mica de tot arreu

La Caixa. Centenari de l’Entitat a Cervera. (1)

Durant aquest any ha tingut lloc la celebració del Centenari de la presència de “la Caixa” a Cervera. Per aquest motiu s’han celebrat diferents actes. El primer, va ser un acte institucional que va tenir lloc al Paranimf de la Universitat de Cervera, el dia 24 de febrer. I el darrer, el 12 de novembre, al Gran Teatre de la Passió de Cervera.

Els que en vam gaudir, vam recordar amb enyorança, com aquest vast espai recuperava un allau de públic que era el típic de l’época en que funcionava, cada diumenge, amb les sessions de cinema.

L’Obra Social “la Caixa” és la que ha tingut la iniciativa d’impulsar el Musical participatiu que anàvem a veure. Ja s’havia representat diferents vegades en altres llocs i, el que té de local és que, als diferents escenaris que es presenta, compta amb la participació d’aficionats a la música coral de la ciutat i comarca. En el cas de Cervera es va comptar amb la Coral Ginesta, Ondara Gòspel i Cor A-munt.

Després d’un intens treball de preparació musical i escènica i, acompanyats de dos solistes d’excepció, Sergi Albert, ja en el seu sisè any consecutiu com a Scar en el musical, “El rei lleó” i, Mar Maestu, qui ha treballat amb grans directors del gènere, com Mario Gas.

L’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batura de Rubén Gimeno, va ser també convidada d’honor en aquest emocionant vitage pel teatre musical.

Val a dir que aquest musical va agradar moltíssim a tothom i, a la majoria d’assistents, se’ls hi va fer curt.

Aquest és el cartell que l’anunciava.

cartell

Gaudiu amb aquestes precioses imatges del Musical cedides pel fotògraf cerverí Jordi Prat.

m6

m3

m4

m1

m2

m7

Aprofitant aquesta celebració és el moment de recordar vells temps. En primer lloc, vull donar les gràcies a Carme Ortiz, vídua d’Antonio Puig, ja que és gràcies a la seva generositat que tothom podrà gaudir amb aquestes fotografies procedents de la col·lecció particular de la família.

En aquestes tres primeres imatges podeu veure el goig que feia la primera sucursal de La Caixa” que, aleshores, encara portava un altre nom com podeu llegir a les lletres que hi ha a la façana. Avui dia, encara segueix en funcionament, després d’haver estat remodelada diferents vegades.

02

Per Corpus l’enramada i els domassos feien lluir encara més aquesta façana tan elegant. En blanc i negre…

03

…i en color. Sortosament, un ex-treballador es va preocupar de guardar aquests domassos i ara, es fan servir per quan convé, ja que fan molt goig.

04

Antonio Puig treballant a l’oficina. Els que tenim una certa edat encara recordem aquest entranyable espai.

10

La preciosa placeta de davant la oficina, que encara no s’entén per quin motiu es va fer desaparéixer i al seu lloc s’hi va posar aquell fastigós brollador i aquella font enfonsada, serveix de fons a aquesta fotografia. Inexplicable.

D’esquerra a dreta podem veure: Antonio Puig, Josep Mª Llamas, Faustino Millán, que va ser durant molts anys director, Josep Mª Trilla i Santi Pujol. Tots traspassats excepte Santi Pujol que, més tard, va passar a l’ofina de Tàrrega on, ja fa un temps, s’hi va jubilar.

11

En motiu d’alguna celebració es feien activitats especials. En aquest cas es tracta d’una visita a l’església de Sant Joan de Jerusalem guiada pel gran historiador Agustí Duran i Sanpere. A més dels treballadors locals, sembla que hi havia convidats, també treballadors de “La Caixa” d’altres localitats.

12

13

Es feien trobades, en aquest cas, una de molt informal.

06

05

07

Antonio Puig agafant-se la cama.

08

Al centre, Josep Mª Trilla i Antonio Puig.

09

Un àpat. D’esquerra a dreta: Josep Mª Llamas, desconegut , Antonio Puig, Josep Mª Trilla, Sr. Prat, director de la sucursal de Tàrrega, Faustino Millán, director de la sucursal de Cervera, desconegut i Santi Pujol, espós de la cerverina Mª Dolors Villarroya.

14

I un altre. A veure si coneixeu les fesomies de la gent!! Amb un vestit negre, sense mànigues, Rosina Fusté. 

20

Antònia Vidal, esposa de Josep Tarafa, Rosina Fusté, esposa de Josep Mª Trilla, la mare de Josep Tarafa , Roser, Sra de Josep Mª Rius i Carme Ortiz, esposa d’Antonio Puig.

27

En el proper post podreu veure com celebraven, amb la resta d’empleats de totes les entitats bancàries de Cervera acompanayats de les seves mullers, alguna data especial.

Fa gràcia entretenir-s’hi ja que hi ha moltíssimes cares conegudes. No us el perdeu!!!!

Si algú coneix algun nom no identificat agrairia m’ho comuniquessiu a caldefinestela@yahoo.es

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: