Les preguntes que molta gent ens està fent sobre el llibre, que sembla que es podrà tenir per Nadal, aviat tindran la seva resposta. Estem esperant el pressupost i possiblement serà prou interessant com per tirar endavant el projecte.
Ens estan arribant fotografies molt interessants que encara som a temps d’incloure en la publicació. Si algú en té és a temps d’entregar-les.
Al final el recull haurà estat sorprenent.
Aneu fent tastets amb algunes d’aquestes imatges que pertanyen a diferents èpoques.
Aquesta Mare de Déu que presidia totes les celebracions del Mes de Maig, el Mes de Maria, es posava en un racónet a la part dreta de l’altar. Fent servir pedestals de diferents mides i, tapant-los amb una tela sedosa, s’aconseguia muntar una composició ideal per embellir-la amb composicions florals.
Aquí podeu veure aquesta mateixa imatge, cedida per les Religioses del Col·legi de la Sagrada Família, per presidir l’exposició que va tenir lloc a la Capella de la Mare de Déu de l’Incendi.
S’hi va col·locar un pedestal, recobert amb una tela satinada, de manera que recordava una mica la manera de com l’havíem vist fa molts anys al col·legi.
En aquells temps els ballets tradicionals eren molt populars.
Cap a finals dels seixanta, quins anys tant gloriosos!!!! aquestes dues alumnes, la M. Dolors Trilla Botines i la Dolors Llorens cantaven amb l’acompanyament d’unes guitarres.
Les “tunes” van ser molt populars i, aquesta, amb tantes participants i tan ben presentada, segur que devia entusiasmar amb la seva música.
Els grans donaven suport als més petits en l’aprenentatge dels balls tradicionals. Fixeu-vos com van de superbenvestits!!! No els hi falta detall!!!!
Un grup d’alumnes al patí amb les bates que es feien servir a diari. Molt més alegres que les negres que s’havien portat anys abans.
Un altre grup d’alumnes. Fixeu-vos en els detalls. Unes van amb l’uniforme i altres amb l’esmentada bata de color negre. Sempre un bonic coll blanc acompanyava aquests vestits foscos.
Any 1943. Això ja és tirar bastant enrere. Per les fesomies, els que sou de més edat, coneixereu algunes de les joves de la fotografia.
La majoria ja no estan entre nosaltres. Sí que veig, a la fila del mig i al centre, la Ramona Raich, mare de la Dolors i Misteri Rivera que van protagonitzar un dels dos cartells que es van editar per anunciar l’exposició que es va fer a la Capella de la Mare de Déu de l’incendi.