una mica de tot arreu

Ball d’Espases (2)

Em va encantar la presentació del Ball de les Espases. Una fantàstica inciativa d’uns joves que prometen tenir un protagonisme rellevant dins del món de la cultura tradicional de Cervera.

En aquest darrer post dedicat al Ball d’Espases us explicaré com es van espavilar per poder tirar endavant aquest projecte.

Van recórrer al micromecenatge conegut també com a Verkami. Van fer un escrit explicant-ho, en català i també en castellà, per poder arribar a més gent.

Deien que impulsaven aquest Verkami amb l’objectiu d’obtenir part del finançament per la reintroducció del Ball d’Espases a Cervera indicant que el pressupost del projecte era de 4.000 euros. 2.000 euros era el cost de les espases i els altres 2.000 euros pel del vestuari.

Es comptava també amb el suport de la Paeria i de l’Agrupació Seny Major. L’objectiu es va aconseguir i es van recaptar més de 2.000 euros que, afegits a les subvencions, van ser suficients per fer realitat aquest magnífic projecte.

A totes les persones que van col·laborar amb aquest Verkami se’ls va obsequiar amb diferents regals: una bonica xapa, una enganxina, un iman per la nevera i un punt de llibre. Tot plegat fet amb molt gust, especialment el punt de llibre, realitzat amb un paper de qualitat i que resulta molt elegant.

Xavi Miret és qui va fer el disseny. Pel que fa a l’imant, la xapa i el punt de llibre en va tenir cura Sebastià Caus. Els adhesius i les litografies les van imprimir a Copisteria Travesser i la fotografia del cartell la va fer Sebastià Caus.

cartell

p1

Un cop fetes aquestes explicacions ja podeu veure la resta de fotografies que informen sobre la presentació d’aquest Ball d’Espases.

Les dues primeres s’han manllevat de la web.

Com podeu veure l’exhibició va comptar amb moments fantàstics.

12

11

es3

Detalls.

es5

e17

En aquesta parada, tothom que havia participat en el Verkami, podia recollir els objectes que li pertocaven. També era un punt de venda de tot el relacionat amb el Ball d’Espases.

Cal informar de que qui vulgui comprar records vinculats amb el Ball d’Espases ho podrà fer a l’establiment de Montse Melgosa a l’avinguda de Catalunya tocant als semàfors. Ja se’n farà publicitat.

e18

Un cop acabada l’estrena del Ball d’Espases tot el grup es va dirigir cap a la Paeria.

e20

es-7

Àngel Vallverdú és el músic que els va acompanyar i assessorar, tant pel que fa al projecte de recreació i en la música, així com també amb la vestimenta i coreografia. Fixeu-vos en l’instrument tan peculiar que porta.

e21

Van posar per fer-se la típica fotografia a les escales de la Paeria.

e22

I finalment, sota un sol i un cel resplendent, tot el grup va posar per tal de tenir el record d’un dia memorable.

es9

e24

De dalt a baix i d’esquerra a dreta:

Àngel Vallverdú,   David Gallego Camps,   Joan Dalmases Solé,   Pau Antoni Solé Lecrerc,   David Mora Sanfeliu,  Oriol Farrás Piqué,   Arnau López Cuñé,   Lluís Bellas Melgosa,   Ariadna Vidal Vivas,   Tomàs Collado Minguell,   Natàlia Vilà Urriza   y Carme Granell Fort.

e26

Set dels components d’aquest grup han estat alumnes del Col·legi Jaume Balmes la qual cosa és un motiu de satisfacció pels que hem tingut el gust de veure’ls a les aules del centre educatiu. Ara, gaudim del seu bon saber fer i de la manera com s’impliquen en les coses de Cervera alhora que, en nom de tot el professorat, els felicito de tot cor!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: