una mica de tot arreu

La Rochelle (3) El bunker (1)

L’ocupació nazi a França va marcar la ciutat de La Rochelle. Entre altres coses en va quedar un record intacte: el famós búnker de La Rochelle.

L‘entrada estava perfectament integrada en qualsevol de les del carrer en que es troba. Ara, el rètol, indica el lloc pel qual s’hi pot accedir.

bu30

bu1

Aquest mariner francès custodia l’entrada. Cal esmentar que, qui va assaltar el bunker, van ser els soldats de la Marina francesa. D’aquí ve l’honor d’estar representats en la figura d’aquest jove.

bu2

La porta d’entrada al bunker, com podeu veure, és d’alta seguretat.

bu3

La sopresa és majúscula quan, en entrar-hi, es poden admirar les parets pintades amb motius alusius al mar. Sembla ser que va ser l’únic búnker dels construïts pels nazis que lluïa embelliments a les seves parets

bu4

bu6

Els diferents compartiments estan ambientats en el temps en que s’usava continuament. Aquesta és la bomba que dotava d’aire aquest espai soterrat.

bu5

Una representació històrica. L’alcalde de La Rochelle, que ja havia viscut la Primera guerra mundial. Es va enfrontar als nazis desautoritzant que posessin la seva bandera a l’Ajuntament. Per tant, està considerat el primer membre de la Resistència de la ciutat de La Rochelle.

bu7

Una altra ambientació.

bu8

bu9

Tots els aparells i estris que formen part d’aquestes ambientacions són les mateixes de l’època. Resten com a testimoni real de tot el que fou aquest important amagatall.

bu10

bu11

Propaganda que els nazis feien arribar a la població per posar-los en contra dels anglesos i americans que ja havien desembarcat a Normandia i, obviament, atacaven la ciutat ja que els alemays la tenien ocupada.

bu12bo

A l’espai expositiu del bunker hi ha elements que s’hi mostren per tal de fer entendre la realitat d’aquells temps. Aquesta jaqueta amb el distintiu de jueu era d’aquest home de la fotografia.

bu13

També s’hi inclouen imatges de l’entrada dels aliats a la ciutat i de l’alegria que va suposar l’alliberament.

bu14

En el proper post quedarà explicada com va ser que a les parets del búnker s’hi trobaren aquestes pintures i veureu com van embellir la zona dedicada a l’esbarjo. Curiós i sorprenent!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: