una mica de tot arreu

Casa Lleó i Morera. Barcelona (2)

En aquest segon post seguirem fent el recorregut per la planta noble de la Casa Lleó i Morera.

Vam deixar el recorregut a la tribuna i aquí el tornem a entomar. Un espai bellíssim que feia d’excel·lent mirador.

c30

c14

c16

La Casa Lleó i Morera, ben a prop d’altres edificis emblemàtics, com la Casa Batlló, va ser mereixedora del premi dels Concurs Anual d’Edificis Artístics que donava l’Ajuntament de Barcelona, exactament el de l’any 1906. Un premi que, l’esmentada casa Batlló, potser la més visitada de la ciutat comdal, mai va aconseguir. Aquesta placa que hi ha a la façana en dóna fe.

c21

Una de les coses més rellevants d’aquesta planta és la impressionant decoració de les portes. Totes tenen a la seva part superior conjunts escultòrics de gran bellesa. Els sostres també són dignes d’admiració

c25

c27

c31

c32

Pel que fa a les zones menys nobles en les que no hi havia treballs de mosaic al terra la rajola hidràulica n’era la protagonista. El disseny era exclusiu i diferent en cada habitació. Aquesta era l’habitació d’Albert Lleó

c36

…aquest altre terra correspon a la zona privada de la seva esposa. En aquells època els matrimonis de l’alta burgesia dormien en habitacions separades.

c42

Entrar al menjador és com un somni ple de llum i de color. Una gran sala que, per mitjà d’una porta corredera, es convertia en dos espais més reduïts.

Les decoracions de la paret són extraordinàries.

Cal esmentar que per embellir aquesta casa hi van treballar fins a 40 artistes cadscun d’ells especialitzat en un treball concret.

c35

c33

L’immensa vidriera, per la que hi entra la claror que la fa més bella, és realment impressionant. Us poso unes quantes imatges perquè en copseu els detalls.

c34

c38

c39

La transparència d’alguns fragments de vidre permeten endevinar les edificacions veïnes.

c40

c41

En aquesta terrassa la família es pot dir que no hi sortia. Dins la petita edificació hi havia els safarejos. Per tant, era un lloc destinat al servei.

c43

c47

Curiosament la Casa Lleó i Morera té la mateixa construcció des de dalt fins a baix. A la majoria d’aquests edificis, la planta destinada als senyors tenia uns acabats ben diferents a les altres. En aquesta, com podeu veure, es manté la mateixa estructura en tots els pisos.

c44

Des d’aquí es pot veure la part del darrera de la Casa Batlló que sembla que avui és la que té més fama a Barcelona ja que l’arquitecte va ser Antoni Gaudí, de fama universal.

c46

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: