El diumenge al matí el dia ja es presentava més rúfol i amenaçava pluja.
Estava programat un superconcert a les 12 del migdia en el que hi van participar les Bandes dels conservatoris de Cervera, Igualada y Sabadell. L’actuació va tenir lloc a l’espai on s’havia muntat l’escenari.
Al costat hi havia el Bar de la Fira que estava gestionat des de Cafeteria “el Campanar” Tot i que la ventada posava en perill la decoració es van muntar uns centres temàtics amb material procedent del Museu del Pa i que estava relacionat amb el tema central de la Fira: el pa i el cereal.
En aquest dibuix de Ton Granell, es pot veure el forn i el pastador com era en el temps en que estava en actiu. S’hi aprecien tots els objectes que hi havia.
Aquí el protagonista és el rètol, amb la figura d’un delfín i petits coves acompanyats d’espigues, la matèria prima per fer una bona farina.
Els mocadors de farcells no hi poden faltar. En altres temps eren imprescindibles per anar a comprar, especialment el pa. En aquest altre dibuix es veu, també amb tota classe de detalls, la botiga de cal Delfín, on es venia el pa. Més tard s’hi van afegir altres productes: ous, comestibles…
Les banderoles eren de diferents colors i en cadascuna d’elles hi havia imprés algun estri dels que formen part de la col·lecció del Museu del Pa, que està en diferents espais de la Cafeteria “el Campanar”. En aquesta composició, aguantant el dibuix, hi ha una mesura de gra feta amb fusta.
El problema del Bar de la Fira és que està totalment a l‘aire lliure i sempre s’ha d’estar pendent de la meteorologia que, una vegada més va anular el servei la tarda del diumenge ja que va ploure i molt. Hauria estat bé poder tenir algun taulell a l’interior per aquestes emergències ja que al bar del recinte del pa i el cereal només servien cerveses. Molts/es, com jo mateixa, teníem set després de menjar algun dels molts productes que venien. És una cosa que caldria tenir en compte per part de la Regiduria corresponent.
Tal com he dit, el concert, en aquestes primeres imatges dirigit per David Bonet, va agradar tothom. Els instruments de vent sonen alegres i no cansa escoltar-los.
Com podeu veure els músics eren tots molt joves. Aquí els està dirigint David Magrané.
Els sons dels metalls són alegres i atractius i els instruments, especialment alguns, són vistosos i resplendents.
Ela alumnes dels tres conservatoris estaven barrejats. El de les ulleres verdes és Pau Carbonell del Conservatori de Cervera.
Tanco el post amb una imatge de Xesco Grau dirigint un grupet de joves. Ell és un gran músic que tots coneixem ja que és el reponsable de la Banda de Cervera que participa en molts esdeveniments locals. L’any passat vam tenir el gust d’escoltar i veure com compartien escenari amb els de Sund de Secà en un memorable concert programat motiu del Carnaval d’Estiu.