Quan hi va haver conflictes entre l’Hinduisme i l’Islam es va fundar una nova religió anomenada Sijisme. En seu nombre de creients és de 23 milions. La majoria resideixen a l’Índia, especialment a la zona del Punjab, d’on és originari el seu fundador. Creuen en un Déu i tenen tot un seguit de principis molt escrits en un llibre sagrat
A Nova Delhi el temple sij més gran i important és el de Gurdwara Bangla Sahib.
Abans d’entrar-hi posen els peus a l’aigua per la purificació.
Les flors que venen a l’exterior tenen un gran protagonisme a l’interior del temple, on no està permés fer fotografies.
El material emprat en la seva costrucció va ser marbre blanc.
Un exquisid treball fet amb pedres semiprecioses incrustades al marbre fa que l’ornamentació sigui esplèndida.
Al segle XVII hi va haver una gran epidèmia de còlera i, en aquest indret, hi havia un doll d’aigua que va servir per combatre-la. Aquesta aigua, avui, tancada en aquesta mena de llac artificial, està considerada com a curativa tant pels hindús com pels sijs. Fins i tot se n’emporten a les seves llars per guarir-se de mals.
Tot sij al llarg de la seva vida ha de complir quatre preceptes inexcusables: no es pot tallar ni els cabells ni la barba.
Ha de portar una pinta de fusta per recollir-se el cabell sota el turban, com podeu veure en aquests homes que formen part del mateix grup familiar.
I que aquí estan amb les seves mullers.
Tercera cosa: han de portar sempre un bracelet metàl·lic.
La quarta és que la seva roba interior ha de ser de cotó.
Observeu com criden l’atenció els homes sij ja que resulta molt curiós veure’ls vestits a la europea però sempre amb aquest elaborat recollit al cap… i amb colors ben llampants.
Observeu com dadascun d’ells tenen la seva manera, semblant, i alhora personalíssima de posar-se el cabell dins d’aquesta peça de tela tan llarga que els hi recull.
Els sijs, en general, destaquen per la seva alçada i la seva corpulència físíca.
Estan considerats uns grans guerrers.
El recinte més conegut d’aquesta religió és el Temple Daurat que està al Penjab, quasi tocant a Paquistan, a la ciutat d’Amristar. Espectacular i alhora famós perquè en un episodi d’independentisme, Indira Ghandi, presidenta en aquell moment de l’Índia va odenar que els soldats hindús entressin al temple i fessin una matança. Aquesta decisió li va costar la vida ja que, poc després dos sijs de la seva guàrdia personal, la van asassinar.
La comunitat sij no va poder suportar la profanació del seu estimat i venerat Temple Daurat.