una mica de tot arreu

El mític Fitz Roy

Ja he comentat en el post anterior que aquesta zona està considerada com la capital argentina del treeking. Caminades fàcils, aptes per a tothom i, altres de més difícils, han donat la fama a El Chaltén.

En aquestes properes imatges podeu veure un recorregut dels molts que hi ha. No porta a apropar-se a les muntanyes sinó a gaudir amb rius i cascades.

fi 13

cascada 2

fi 14

cascada

Aquest altre cami et posiciona en un lloc molt adient per contemplar i admirar el Fitz Roy. L’apropament a aquesta muntanya es pot fer amb caminades de pocs kilòmetres i altres, més difícils i llargues, que condueixen al peu del mític cim.

fi 01

És curiós que, durant tot el recorregut, la visió d’arbres com recremats i que, fins i tot semblaven morts, era continuada.

arbre

fi 011

El Fitz Roy espia enmig d’aquests troncs secs i pelats.

fi 03

El Fitz Roy anomenat també Cerro Chaltén 3405 metres d’altura. Tot i que no arriba a la meitat dels gegants de la cordillera andina té una fama que fa respecte: la de ser un cim de “dificultat extrema”.

foto

fi 05

Les seves parets presenten grans extensions de roca quasi verticals, polides i fàcils de relliscar. A més aquestes parets estan fortament colpejades per vents molt forts. El clima d’aquesta regió és extremadament dur i inestable.

fi 07

Només poden pujar-hi escaladors valents i amb molta perícia. És per això que, tota persona vinculada amb el muntanyisme i l’escalada, quan escolta el nom de Fitz Roy sent un gran respecte barrejat amb temor. És un nom mític!!!!

fi 08

Un avió sobrevola la zona. En aquest dia tan clar els viatgers devien tenir una visió fantàstica d’aquest conjunt.

fi 09

Vam tenir una sort extraordinària de poder gaudir-ne amb tanta claredat el parell de dies que vam estar per allí ja que són molts els que s’hi apropen i no poden veure’l degut a que està tapat.

fi 04

Tanco el post amb tres imatges. Aquesta primera procedent del meu Instagram. Cal saber que, en alguns moments del dia i, segons la il·luminació del sol, els colors de la muntanya prenen sorprenents tonalitats.

fi 52

I aquestes dues manllevades. Una de panoràmica...

panoramica

… i una altra, bellíssima, feta en temps d’hivern. Ofereix un espectacle imponent veure  crestes i arestes sorgides entre glaceres i núvols.

chalten

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: