una mica de tot arreu

Festa Major 2015. El Seguici (1)

El Seguici de Festa Major és un dels actes rellevants programats pel diumenge.Els components de Seny Major es van esmerçar per consolida-lo, tot i recuperant una tradició que data de ben lluny. Tothom s’ha bolcat perquè fos ben lluït i, actualment, el Seguici, fa el camí de retorn fins a la plaça Major on es troba amb el Concurs de sardanes. Tot plegat fa que l‘acabament quedi del tot arrodonit… si la pluja no ho espatlla. Aquest any la baixada va ser precipitada i la cloenda va tenir lloc a dins l’església de Santa Maria on es va aixoplugar tothom. A l’interior del temple es van ballar les sardanes i el ball de Gitanes. Sembla que l‘església de Santa Maria és un bon espai alternatiu per fer activitats: l’any passat els Margeners de Guissona hi van aixecar els castells, el Maria Casals porta cua també s’hi va acollir…En fi, és una sort que es deixi aquest espai per activitats no religioses ja que permet que no s’hagin de suspendre.

Aquest any el seguici va venir marcat per un fet trist. La mort del geganter Joan Baró va fer que el Guillem i l’Almodis portessin el senyal de dol en forma d’un llacet negre al pit. El record de Joan i el dolor per la seva mort l’hem sentit molts, especialment els que hi estàvem més propers. Jo l’havia tingut d’alumne tan al Col·legi Jaume Balmes com fent-li repassos, a l’estiu, a casa meva. Un jovenet excel·lent del que en guardo un gran record. Els lligams es van enfortir al casar-se amb la Mª Tresa, una altra alumna meva que vaig tenir quan feia de mestra a Talavera.

En aquesta imatge el podeu veure al costat dels seus estimats gegants, l‘Hostalera i l’Estudiant que ell tantes vegades havia portat.

joan bona

L’Almodis de dol.

seg 5 bona

Guillem de dol.

seg 6 bona

L’entitat a qui, en aquesta Festa Major, se li ha fet homenatge ha estat el grup de percusió Sound de Secà. Van tenir l’honor de portar la Bandera de la Ciutat i de fer de macers. En aquestes properes imatges podeu veure els/les joves que, en representació de tot el grup, van tenir-ne cura.

seg bona bona

segui 1

seg 18 bona

seg 19 bona

El Seguici ja arriba al seu tram final, encapçalat per la Bandera de la Ciutat.

seg 1 bona bona

seg 000

seg 3 bona

seg 8 bona

seg 9 bona

Els Trabucaires també hi participen. Aquest any, però, les trabucades le van anar a fer davant la Universitat.

seg 7 bona

La tradiconal parada davant l’església de Sant Antoni.

seg 4

El Paer en Cap i els Regidors saluden als participants en el Seguici. Geganters…

sif festa major

… i portadors de l’Àliga de Cervera.

seg 12

Aquí teniu el grup complet posant per la imatge de record del Seguici 2015.

boy 2

Temps de tornada.

seg 21

Una tornada que va ser del tot incòmoda ja que la pluja no va deixar celebrar la Festa tal com tocava. Va buidar els carrers i omplir els llocs a recer

seg 24 bona

Acomiadem el seguici amb una imatge del grup de Gitanes que, finalment, van poder ballar dins el temple de Santa Maria. Una altra Festa Major passada per aigua!!!!!!

seg 25 bona

 

El Guillem de dol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: