una mica de tot arreu

2015 – XXXVIII Aquelarre. XII Dijous Gras i Divendres d’Aquelarre (4)

 

Pel que fa al Dijous Gras, no fa massa que la figura del General, Fabià Pont Pedrós, hi tenia el seu protagonisme. Poc ens podíem pensar, quan la seva imatge presidia la plaça Major des d’una façana, que quedava tan poc temps de tenir-lo entre nosaltres. Va estar un Carranquer excepcional. El seu físic s’adeia del tot amb la figura solemne i assenyada, veterana i experimentada que encapçalava els correfocs.

Mai oblidarem al Flavià, una persona sempre vinculada amb la tradició i amb fer país.  El seu record com a home de casa, defensor de les llibertats i dels costums populars, el tindrem sempre present. Aquesta imatge seva fotografiada el Dijous Gras de 2013 sempre ens acompanyarà.

flavia

Aquest Dijous Gras la mateixa fotografia presidia la plaça del Fossar.

gras 4

grasa

Ben a la vora de l‘estelada: país, terra, llar, pàtria, llengua i independència.

gras 1 bona

Als que venen al darrere cal ensenyar-los-hi a estimar tot el que és nostre…

 

gras 4 bona

…així com també explicar-los-hi qui eren els nostres herois. Cal recordar els seus fets i la seva persona perquè si no els oblidem, els tenim a prop de nosaltres i dels que no els han conegut però que, a través de les paraules, han de saber qui eren i com se’ls apreciava i estimava.

gtas 1

grasa 1

Poso aquesta fotografia manllevada del Facebook de Cris Flores i hi deixo el mateix text que ell ha posat:

Aquest any serà un Dijous Gras diferent, honor i glòria al General.

general

Aquí podem veure com, homes i dones, ja barrejats, omplen la plaça del Fossar per tal d’endegar la darrera part d’aquest Dijous Gras amb música i gresca.

dijous 9

I amb el General!!!!

dijous gras 11

És tradiconal que, pel que fa al foc del Dijous Gras, es va buscar una manera de subvencionar les carretilles. Durant l’any i, especialment en moments puntuals, com la Fira de Sant Isidre…tothom pot comprar una carretilla i posar-la al nom d’algú. S’això se’n diu apadrinament. Aquestes carretilles personalitzades són les que es cremen als Correfocs del Dijous Gras.

La mainada, un cop ha passat el Correfoc van a la desesperada buscant la seva carretilla per quedar-se-la com a record. L’any passat, pel que fa a les de casa, les vam trobar totes dues. Aquest any només una, la de l’Íngrid. Si algú en té una que hi diu Laia és la que ens falta.

Si voleu saber els noms dels que han apadrinat la carretilla d’aquest 2015 podeu veure el llistat que hi ha a la botiga Cervi de la plaça Sant Miquel.

Deixem enrere el Dijous Gras i anem al Divendres d’Aquelarre.

Des de fa deu anys, Araceli Garcia havia tingut cura de l’espectacle que duien a terme les Bantokades. Un espectacle molt esperant perquè assolia un nivell artístic amb el llistó molt alt. Aquest any, ja van exposar els seus motius, i no ha pogut ser. S’ha trobat a faltar!!!!

Hem d’agrair a totes i tots els que ens han fet gaudir tant durant aquesta desena d’anys i, esperarem que aquest parèntesi sigui breu, per tal de poder tornar a recuperar l’esperat espectacle del Divendres d’Aquelarre.

Acabo el post amb aquestes fotografies de Jordi Prat fetes la nit del Divendres.

diven 3

diven 4

diven 5

diven 1

diven 6

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: