una mica de tot arreu

Homenatge a Toni Nadal en el 3er aniversari de la seva mort

Ja fa tres anys que Toni Nadal ens va deixar per sempre. Les seves estimades muntanyes se’l van quedar i va deixar orfes a moltes persones, entitats, agrupacions… Era una persona activa i compromesa que mai tenia un no per ningú.

Aquest és el cartell que anunciava l’acte d’homenatge que se li va fer.

carranquer

Aquest acte, que va ser molt emotiu,  va tenir lloc al Paranimf de la Universitat de Cervera i va cloure a la plaça de davant d’aquest edifici amb una actuació dels Diables Carranquers de Cervera, acompanyats de lo Carranco Bilandó.

Aquest esdeveniment el va promoure el Forum Espitllera, del qual ell n’era membre i l’Associació Seny Major que representa un conjunt d’entiats cerverines. Toni Nadal formava part d’algunes d’elles.

Ramon Royes, Paer en cap de Cervera, va ser qui va obrir i tancar l’acte.

toni 1

Albert Turull, com a representant del Forum Espitllera, es dirigeix als assistents que omplien de gom a gom el Paranimf.

toni 2

Els companys de Toni Nadal a TV3 van participar en aquest acte i van preparar un recull d’imatges de diferents moments de la seva  vida professional.

toni 3

Un muntatge que emocionava!

Aquest és l‘helicòpter amb el que Toni Nadal havia volat sovint per damunt de pobles i ciutats del seu estimat país.

toni 4

Mª Teresa Segura, la seva mare, rep emocionada una còpia d’aquest muntatge que li entreguen els companys de treball del seu fill.

toni 5

Xavi Miret com a president de l’Associació Seny Major fa un recordatori de la participació de Toni Nadal en moltes activitats cerverines. Començà explicant la seva vinculació amb la Vitrallada. Ell formava part del grup organitzador i, poc després de la seva mort, es va fer per primera vegada aquesta activitat. Des de llavors, sempre se li dedicarà i s’anunciarà com a Memorial Toni Nadal. Xavi Miret cità també altres entitats de les que Toni formà part: Geganters de Cervera, Diables Carranquers...

toni 7 bona

Toni Nadal havia estat Geganter. L’Almodis i el Guillem acompanyats pels gegants de l’Agrupació, la Cultura i el Treball, van estar presents en aquest acte.

Els geganters i geganteres de Cervera també van absequiar la mare de Toni, en un altre moment ple d’emoció.

toni 8 bona

Aquestes imatges amb els dos gegants al Paranimf, que no tornarem a veure, queden pel record.

toni 9

toni 10

Com a cloenda de les activitats que van tenir lloc al Paranif els dos gegants convidats, dels que Cervera n’ha tingut cura durant un any, van executar el seu ball. Llàstima que els organitzadors, en acabar la projecció, no haguessin obert els llums del Paranimf. Val a dir que els parlaments i, especialment, aquest ball tan ben executat, van quedar una mica deslluïts per falta de la il·luminació adient. Es va trobar a faltar veure millor aquest retaule meravellós que hauria fet l’acte més reexit.

toni 12

toni 11 bona

Aquesta fotografia, feta per Jordi Prat i agafada de la web de la Paeria, busca la llum a la zona que n’hi havia més..

ball gegants

L’acte final va tenir lloc a l’exterior. Els Diables Carranquers de Cervera ja estan preparats per retre homenatge al seu antic company.

toni 14

toni 15 bona

toni 16 bona

toni 17

toni 18

toni 19 bona

toni 20 bona

Un cop acabada l’actuació dels diables Carranquers l’homenatge es dóna per acabat i els gegants ja retornen cap a casa seva…

toni 22 bona

El fill de Toni Nadal, un nen eixerit i decidit, va participar en aquest homenatge que es feia al seu pare. Va llegir un text que emocionà tothom acabant amb un expressiu Visca Cervera! Visca Catalunya!

toni 21 bona

Aquest any laVitrallada celebrarà la seva quarta edició i està dedicada als Geganters i geganteres de Cervera. Tindrà lloc el dissabte 1 d’agost i el grup musical que l’acompanyarà serà Ondara Gospel. Segur que gaudirem amb una actuació fantàstica!

Si recordem a les persones, mai s’obliden. La Vitrallada és una activitat que es fa cada any i, un dels objectius que té, és recordar la figura de Toni Nadal. Aquí el podeu veure el dia que es va presentar aquesta nova proposta. Era per la Festa Major de febrer de fa tres anys i ell n’era un dels col·laboradors clau. Dissortadament mai va poder veure el dia de l’estrena.

toni bona

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: