una mica de tot arreu

Dubai i Abu Dhabi, un somni nascut del desert (14) Els origens (2)

Queden quatre posts per completar tota la informació sobre Dubai i Abu Dhabi. El primer d’aquesta darrera sèrie de cinc, ja està editat. Segueixo doncs acabant d’enllestir tot el material que queda per tal de que qui hi estigui interessat pugui fer servir aquest recull de posts per tal de poder-los consultar.

La zona de Jumeirah és una de les àrees més exclusives de Dubai en la que s’hi troben les vivendes de gent amb un alt poder adquisitiu així com també molts hotels de luxe.

En aquestes imatges podeu veure l’important mesquita de Jumeirah que està oberta als visitants no musulmans.

jum 1

jum 2

jum 3

Aquestes edificacions corresponen a la part més antiga de la zona de Jumeirah.

jum 4

En aquesta zona més antiga es pot visitar un fantàstic Museu. Una part és a l’aire lliure i l’altra a l’interior. Es pot veure a la perfecció la recreació de tots els espais i les maneres de viure dels habitants dels Emirats i que eren ben reals no fa pas molts anys. Aquí es pot veure el parament d’una cuina.

jum 5

Aquesta mena de muntatge el feien servir per refrescar les vivendes. La calor, intensíssima i insuportable, l’havien de combatre com podien i, l’anomenada torre dels vents, semblava que era força efectiva.

jum 6

jum 7

Un ampli canal permet que es pugui navegar per aquest indret, alhora que servei de nexe entre els barris d’un costat i de l’altre. El moviment de barcos tralladant passatgers és continuat.

jum 8

jum 9

Hustòricament els àrabs que vivien a l’àrea de Jumeriah eren pescadors, pescadors de perles i comerciants.

jum 10

Tot i que és una de les àrees més exclusives de la ciutat, pel que fa a les vivendes i als hotels de superluxe, els pescadors hi fan un contrast ben evident amb els seus vaixells-vivendes.

jum 11

jum 12

Aquests barquets, gens ostentosos però molt bonics, amb un bon parament per sopar i il·luminats amb gràcia, són els que es poden agafar, al vespre, per fer un trajecte nocturn alhora que s’aprofita per sopar. Resulta una experiència inoblidable navegar, de nit, per aquesta zona i contemplar com un reguitzell de vaixells plens de llumetes de color, ambienten amb vistositat i alegria  les aigües del canal.. És una experiència que, si aneu a Dubai, no us podeu perdre!

A més, quan s’acaba l’excursió, pots quedar-te una estona veient com els pescadors descarreguen el peix i  fan les parades damunt el terra. Un contrast entre els gratacels dels voltants, els barquets de colorins i l’olor de peix fresc que resulta del tot sorprenent!

jum 13

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: