una mica de tot arreu

Dubai i Abu Dhabi, un somni nascut del desert (10) Una mica més…

Passem a conéixer una mica més aquests territoris que han canviat d’una manera tan rellevant en els darrers anys.

Les Etihad Towers sorprenen pel seu disseny i pel seu acabat.

abu 8

A l’esquerra les torneu a veure formant un conjunt que, vist ben a prop és molt atractiu. Especialment tot el complexe que es veu a la dreta.

abu 20

L’altre gratacels

abu 7

Aquest arc porta al complexe fet a l’estil àrab que he esmentat abans. Amb un color atrevit i una arquitectura oriental realment fa molt goig.

abu 3

abu 5

abu 4

Amb tan ciment, ferro, acer i vidre el component humà sembla que no existeixi. Però sí que el trobem i, cal saber captar-lo, per tal de que el contrast amb les edificacions el faci més càl·lid i proper.

abu 9

abu 11

abu 16

abu 17

abu 12

El to i la textura de la fusta d’aquestes embarcacions també ofereix un bon contrast amb les edificacions del fons.

abu 10

abu 19

abu 18

I aquest arbre també ajuda a trencar l’aspecte gèlid, amb colors freds, que tenen aquestes construccions.

abu 13

Vet aquí que ja tenim a la vista la “mare dels ous” que és la font de riquesa d’aquest Emirat i que ha permés aquests canvis accelerats que han trasformat la zona. Com podeu veure, al fons s’aixequen les torres des de les que s‘extreu el petroli. Estem a Abu Dhabi que poseeix unes immenses reserves d’aquest preciat líquid.

abu 14

Fa gràcia veure aquest fanal decorat amb aquests vidres de colors i que, pobret, vol ser el protagonista de la fotografia, quan les protagonistes, no solsament de la imatge sinó de la riquesa nacional, són les torres, que a la llunyania, apunten cap el cel.

abu 15

I, precisament gràcies a aquest doll inacabable de petroli, acaben de construir un palau, considerat un dels més impressionants del món per viure-hi la família reial d’aquest emirat, el més ric de tots. Es veu que és un palau digne de les “Mil i una nits” i els iots que hi té al davant li fan l’honor. Aquest, en primer pla, no és el més gran del món, ja que el que té l’honor de ser-ho  és el que el governant de Dubai va regalar a la seva segona eposa i que es pot veure en passar per la zona costanera d’aquest emirat.. És blanc i impressiona per la seva grandària.

niu palau

L’home intel·ligent, el pare de la pàtria, el gran pensador, el que va endevinar tot el que es podia fer amb els diners del petroli…tot ique fa uns quants anys que és mort tothom l’estima, el recorda i l’honra. La seva imatge es troba arreu.

abu 33

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: