una mica de tot arreu

XVI Marxa dels Castells (1) Una vegada més, en “marxa”

Un any més, i ja és el tercer, aquest blog informa sobre la Marxa dels Castells. Qui la faci veurà que és la millor manera de conéixer els castells de la Segarra i de gaudir d’un entorn espectacular. Normalment, en el recorregut de la Marxa, la visió dels ametllers florits és un espectacle magnífic. Aquest any no se n’ha pogut gaudir i n’hem vist ben poquets. La natura va atrasada o, tal volta, la data de la Marxa, avançada. A la rotonda del CAT de Cervera hi ha un arbre que crida l’atenció. No és un ametller, crec, però està farcit de flors. Val a dir que apropar’s-hi feia una mica d’angúnia perquè espantava la bonior de la quantitat  d’abelles que hi havia. Amb les imatges d’aquest preciós esclat de blancor enceto el primer post dedicat a La Maxa.

Primer vaig a posar unes quantes dades informatives.

XVI Marxa dels Castells 2015. El recorregut és de 54 Km. amb un desnivell positiu de 650 m. Es donava un temps màxim per fe-la de 14 hores. S’hi han apuntat 2600 persones que han trobat 5 punts d’avituallament.

Pel que fa a la Plus el recorregut és de 81 Km amb un desnivell positiu de 1.172 m. El temps màxim per fer-la és de 12 hores. S’hi han apuntat 80 persones que han trobat 7 punts d’avituallament al llarg del seu recorregut.

Cal esmentar també que, amb una part del que es recull de l’aportació per aquesta activitat, es col·labora amb el programa “Aliments per la Solidaritat a la Segarra”

flor 4

flor 2

flor 3

flor 5

flor 6

flor 9

flor 7

Sense voluntaris i voluntàries no hi hauria Marxa. En aquestes imatges podeu veure, des de la voluntària més jove, la Queralt fins a una mostra de la resta de persones que dediquen una part del seu temps de lleure a fer que La Marxa dels Castells atengui bé a tothom que hi participa per tal de que sentin còmodes, acollits i tractacts amb eficiència.

queralt

vol 21

vol 20

El diumenge, de bon matí, el foc ja escalfa l’ambient. Fer menjar per tanta gent és tot un repte.

vol 9

Un cop la brasa ja està a punt, es preparen metres i metres de llangonissa per tal de coure’la. Sempre els mateixos experts en tenen cura…

vol 1

vol 2

La fruita, indispensable, ja que aporta vitamines i frescor, es prepara en trossets petits per facilitar el poder menjar-la amb còmoditat.

vol 11

Tothom ja s’hi ha posat. Al pavelló Poliesportiu de Cervera és on es prepara el dinar.

vol 6

Sembla ser que farà un dia assolejat ja que el sol entra amb força. Les estelades no hi falten mai!

vol 7

vol 8

Aquest any, a Cervera, s’ha introduit un nou servei. El d’atendre els marxistes pel que fa a la seva recuperació fent-los-hi massatges. Al fons, dalt de l’escenari, podeu veure les camilles preparades perquè s’hi estirin.

vol 13

L’hora del dinar, cap el migdia, que és quan l’afluència és masiva.

vol 14

vol 15

Zona de relax a Guissona.

massatge 1

mas 2

Zona de relax a Cevera.

mas 5

massatge 4

Mentre la gran majòria està dinant i recuperant-se, els primers que han acabat la Marxa dels Castells, ja fa estona que descansen.

De moment us poso un avanç dels primers en arribar. En un altre post podreu veure les fotografies.

Aleix Colell

Àngel Carulla

Armengol René

Pablo Rosendo

Aurel Cortisor

Jaume Nogués

Jordi Llobera

David Alcobé, el primer de Cevera que la va fer amb menys temps que l’any passat que va quedar quart. Aquest any ha entrat en vuitè lloc. Això vol dir que els temps s’han escurçat.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: