una mica de tot arreu

Dubai i Abu Dhabi, un somni nascut del desert ( 7 ) El sostre del món

Pel que fa a l’edifici més alt del món, la construcció més elevada construïda per l’home, el que ningú mai havia fet, ho podem admirar a la part nova de Dubai. Només per accedir a aquesta zona de la ciutat ja val la pena fer-hi un viatge. De fet, molta gent que tenen una escala a Dubai, s’atansen fin aquí i pugen al gratacels alhora que donen un tomb pel seu entorn, que és espectacular.

El nom de Burg Khalifa és el que se li ha donat a aquesta edificació que medeix 828 metres i que, en aquests moments, ( ja que hi altres projectes en construcció que la superaran) és la més alta del món.

El que és realment espectacular, cosa que no passa en altres llocs on hi ha torres altes, (recordo algunes que he pujat: la de Toronto, la Sears de Xicago, les Bessones de Nova York), és tot l‘entorn que acompanya aquesta esplèndida edificació. S’hi troba un complex que ocupa una superfície de 2 kilòmetres quadrats en el que hi ha inclós el mall de compres més gran del món, que podreu veure en el post de demà. De fet, des d’aquest mall és on hi ha l’accés per pujar a dalt del Burg Khalifa.

El projecte va ser d’una magnitut esfereïdora. Només l’antena que corona l’edificació pesa més de 4.000 tonelades.

burg 1

Per entrar-hi has de passar per una zona de raigs X, tal com es fa als aeroports. Alshores els passadissos i altres espais que et porten a peu d’ascensor estan meravellosament ambientats i et donen una informació completíssima de la construcció d’aquest colós.

RA 11

Aquestes fotografies són algunes de les moltíssimes que hi ha exposades perquè tothom vagi veient el procés de construcció.

ra 13

Treballadors emigrants en són els protagonistes. Molt ben habillats, van fer possible amb el seu treball aquesta colossal obra.

ra 15

Totes les dades respecte als materials emprats,ciment, acer, vidre… que estan molt ben explicades, posen la pell de gallina.

ra 16

Les obres es van començar el 21 de setembre de 2004.

RA 10

A mesura que van passant els anys, l’obra avança, i es pot veure molt bé per mitjà d’aquests grans fotografies que en donen fe.

ra 1

L‘any 2007, quan encara faltava 3 anys per acabar-la.

ra 2

L’arquitecte responsable d’aquest rascacels va ser l’americà Adrian Smith que, des del seu estudi d’arquitectura, ja estan avesats a treballar en projectes d’envergadura. Cap com aquest!

ra 4

Es va inaugurar el 4 de gener de 2010.

ra 5

Quan puges amb l’ascensor, cosa a molts fa un cert respecte, et trobes que t’acompanya una música relaxant i una projecció d’imatges molt sug·gerents. De manera que no t’adones que ja ets dalt. Fas un canvi d’ascensor, per pujar encara més amunt i, quan surts a la zona del mirador, coneguda com AT THE TOP, et trobes en un espai de relax i luxe, amb composicions florals que hi destaquen, sofàs de disseny i un grup de cambrers que t’ofereixen begudes. Vaja, cosa mai vista, comparada amb els altres llocs que he pujat. Se’ls hi ha de posar un 10, ja que han sabut posar el llistó molt alt.

ra 6

Mirant cap baix, els gratacels, que són ben alts, ja veieu com es veuen. La zona d’aigua, en la que hi ha les fonts que cada dia engeguen en fer-se fosc, destaca amb aquest blau turquesa del fons.mirador bona

En sortir es torna a trobar moltíssima informació sobre la construcció del Burg Khalifa. En aquesta magnífica vitrina es poden admirar les maquetes.

ta 8

També es pot veure tot un reguitzell, aquí en teniu tres, d’imatges en les que hi ha homes i dones en representació de totes i tots els que han fet possible aquest somni.

ra 7

ra 9

ra 12

De pisos n’hi ha 163 i les primeres 39 plantes corresponen al luxós Hotel Armani amb uns espais decorats amb un gust exquisit on el negre i el camel en són els protagonistes.

De la planta 45 a la 108 hi ha 700 apartaments privats de luxe.

I, fins a la planta 156, hi ha oficines.

armani 2

Una curiositat que està bé de saber és que Adrian Smith, l’arquitecte, va dissenyar la forma de la base de l’edifici inspirant-se en la forma geomètrica d’una flor blanca de sis pètals que es cultiva a Dubai. Tot un detall!

Per Cap d’Any és quan Burg Khalifa queda més exposada. Tot el món pot veure per TV els focs artificials amb que s’embelleix per aquesta celebració. No s’ha d’oblidar que l’objectiu de la tranformació de Dubai és atraure turisme i l’incentiu de veure aquest espectacle és un bon reclam.

ra 17

Per acabar podeu mirar aquesta composició per tal de fer comparacions. No ha plogut poc des de l’Empire State era el gratacels més alt del món! Busqueu-lo i veureu per on va…

torres mon

Demà farem una visita al MALL més gran del món i ja veureu com les gasten aquella gent!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: