una mica de tot arreu

Dubai i Abu Dhabi, un somni nascut del desert (1) Presentació

Els Emirats de Dubai i Abu Dhabi s’han convertit en uns llocs on el MÉS del MÉS n’és el protagonista. És tan fort l’impacte de tot el que es pot veure que, en aquests moments, penso que visitar Dubai i Abu Dhabi és pot prendre com el gran VIATGE. El que s’ha fet directament damunt el desert és un cant a la elegància, la perfecció, la qualitat, la modernitat, l’estil, la innovació, la creativitat, el luxe, la varietat… És impressionant tot el que es veu i es viu. Amb aquest recorregut que farem per aquests dos Emirats serà important explicar el com i el perquè de casa cosa, d’on venen i com vivien els seus habitants fins fa ben poc, la seva història i com han arribat al que són i representen avui.

Situeu-vos observant el mapa de la Península Aràbiga de la que formen part els set Emirats. A prop del mar Roig (Red Sea) s’hi troba la Mecca, el Vaticà del món àrab, amb la mesquita més gran del món.

mapa arabua

mapa emirats

Els set Emirats: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras Al-Khaimah, Umm al Qaywayn i Fujairah.

fronteres emurats

Aquest home, nascut a Al Ayn, tocant a la frontera amb Oman, el SHEIKH ZAYED, va ser l’impulsor del canvi. El recorden com un Déu. Amb una profunda fe religiosa i en contra dels terroristes, ja que considerava aquests com enemics de l’Islam i de la Humanitat, va portar el país al que és avui. Amb la seva visió de futur, la determinació i el treball dur, la seva generositat i la manera de com va dedicar la seva vida al servei del seu poble i a la creació d’un món millor van fer que tothom se l’estimés.

Els ingressos del primer cargament de petroli que va exportar els va dedicar integrament en invertir en escoles, hospitals, vivendes i carreteres. La seva fotografia és veu arreu i tothom en parla amb autèntica adoració.

zayed

En aquest post podreu veure un conjunt de fotografies representatives de diferents aspectes del que podreu veure a partir de demà en el blog i que us portarà a conéixer una mica cadascun d’aquests apartats.

BURJ KHALIFA és, amb els seus 800 metres, el rascacels més alt del món. Aquesta fotografia correspon a alguna celebració, possiblement la nit de Cap d’Any, quan els focs artificials la converteixen en una multipalmera espectacular. Les fonts que hi ha a la base de l’edifici completen la meravella amb l’espectacle de llum i so que es pot veure cada dia en fer-se fosc. Els rascacels que, al costat del colós es veuen diminuts, no en tenen res de petits.burj khalifa

A prop d’aquest espectacular complexe, el DESERT d’ARÀBIA, que és damunt on s’ha construit tot, ens sedueix amb la suavitat de les seves formes i la calidesa del to de l’arena.

desert

Passant per SHEIKH ZAYED ROAD, l’avinguda més important de la ciutat de Dubai, podem admirar els nombrosíssims rascacels que s’hi han costruit, un a tocar de l’altre.

dubai avinguda

avinguda dubai

El contrast d’aquesta zona amb el BARRI dels EMIGRANTS és d’impacte. Els treballadors de la construcció, de l’hosteleria, del servei…són tots estrangers.

barri emigrants

DUBAI MARINA és el districte localitzat al voltant d’un canal artificial pel que s’accedeix al mar des dels dos extrems. Quan el projecte estigui acabat serà el port deportiu més gran del món fet per l’home.

jaume marina de dubai

Vaixells de pescadors al CREEK DUBAI, una ria natural que s’endinsa cap a terra uns 10 km. És un dels llocs amb més encant de la ciutat vella.

barcos jumeira

Un Fòrmula 1 al parc temàtic FERRARI WORLD.

cotxe f

MESQUITA ZAYED, la tercera més gran del món i la primera pel que fa a la riquesa i al luxe dels materials emprats en la seva construcció. Aquí està entrerrat el Sheikh Zayed, que és qui la va fer construir.

mezquita zayed

Edificació on va néixer i viure el Sheikh Zayed, a l’oasi d’AL AIN, fins que el petroli va transformar el país.

museu zayed

QUI ELS HA VIST, en una imatge de l’any 1962 davant les seves vivendes, que tampoc fa tant…Recordem com es vivia a Europa en aquesta dècada

qui els ha vist i qui els veu

I QUI ELS VEU…MALL de DUBAI, el luxós centre comercial més gran de món.

mall dubai

MERCAT dels CAMELLS a Abu Dhabi. En aquesta imatge podeu veure un camellet acabat de néixer.

cammellet nascut

El MONORAIL o metro aeri, un tren que circula pels llocs més emblemàtics de Dubai  sense conductor.

metro

Hall de l’hotel de luxe RAFFLES DUBAI que té forma de piràmide i està recobert de vidre.

egipci hotel

MERCAT de les ESPÈCIES on s’hi troben també productes d’artesania.

espècies

Aparador del BASSAR de l’OR.

or

Una quarta part del que actualment es CONSTRUEIX a tot el món està localitzada als Emirats.

obres

Els TURISTES venen de tot el món. Per l’any 2020 esperen arribar a la xifra de 75 milions anuals.

noia de color

Es pot arribar fins el capdamunt de la cadena muntanyosa que segueix cap a Oman des d’on es veu  l’espectacular vista d’un oasi. No era el cas d’aquest dia ja que la tempesta d’arena impedia una bona visibilitat.

oasi

Els JARDINS, dissenyats damunt la sorra formen part del paisatge d’aquests emirats.

verd

Encerclat per l’aigua del Golf de Pèrsia s’aixeca l’hotel més luxós del món, anomenat BURJ al ARAB.

hotel vela

Les espectaculars ETIHAD TOWERS a Abu Dhabi. Representen els Emirats.

abu dabi

Tanco aquest post amb una de les incomptables representacions del Sheikh Zayed, en aquest cas, una imatge d’ell que hi ha a la seva casa natal.

zayet be

 

Demà podreu veure el primer post dedicat a informar de cadascun dels aspectes més rellevants d’aquests dos Emirats: Abu Dabi i Dubai.

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: