una mica de tot arreu

Mostra i Concurs de Pessebres 2014

Amb aquest segon i darrer post queda per tancada la informació sobre la Mostra i el Concurs de Pessebres 2014.

Autors de les fotografies: Ramon Armengol, Carme Bonet, Mariona Dalmases i Ton Pedrós.

No tots els pessebristes adults s’apunten al Concurs. Alguns s’hi afegeixen en l’apartat de la Mostra com és el cas d’Antoni Prat i de Jaume Terribes han presentat uns pessebres molt reexits.

Pel que fa al de l‘Antoni Prat és un muntatge de grans dimensions que li dóna molta feina i que el té ocupat bona part de l’any. Els detalls són incomptables, les representacions de paisatges i de referències històriques hi són representades i els efectes especials cada any ens sorprenen. En aquesta edició una magnífica cascada cridava molt l’atenció.

En aquestes imatges podeu veure petits fragments d’aquest inmens pessebre que de cap manera reflecteixen la monumentalitat d’aquest treball.

antonio prat 1 bona

antoni prat 000

antoni prat 0

antoni prat 00

antonio prat 2 bona

Jaume Terribas sempre acostuma a fer diorames. Té una col·lecció de figures precioses que donen elegància i proporció a les boniques composicions que crea. Ben guardades durant l’any en un armari, vam poder veure la gran quantitat que en té i la diferència de mides, ja que en els diorames és molt important el fons que representa paisatges llunyans. Aleshores, les figures, a mesura que es posen més lluny, han de ser més petites.

En aquestes dues imatges, aquesta visió de fons no es veu, ja que és difícil de fotografiar-ho.

jaume terribas 1 bona

jaume terribas 2 bona

Passo a informar dels premis segons les tres modalitats en que es podia concursar: Artística, Diorames i Tradicionals.

Modalitat Artística:

Primer premi, Paquita Lara Domingo.

Com podeu veure, i mireu els detalls, perquè n’hi ha molts, aquest pessebre és una obra d’art feta amb el suport de pinyes de diferent tamany.

paquita lara 1 bona

paquita lara 2 bona

La manera en com s’han pintat les cares és del tot entranyable i alguns materials utilitzats, com molsa seca per fer els cabells, són ben sorprenents.

paquita lara 3 bona

paquita lara 4 bona

lakers 1 bona

paquita lara 5 bona

Segon premi, Òptica Cervera

Aquestes figures fetes amb paper encolat ens mostren una important creativitat per part de l’autora i un gran domini en aquesta tècnica.

stanis 1

stanis 2

Els plecs dels vestits, la delicadesa de les mans, l’elegància de les mànigues de la túnica… donen fe de la traça i el saber fer de l’artista que ha creat aquesta composició formada per les tres figures més importants del pessebre.

stanis 3

tanis 4

Tercer premi, Calçats Martí

Un treball delicat i minuciós fet amb paper. Una mostra de sensibilitat, de finura, de domini de les tisores, de delicadesa i d’elegància és el que ens transmeten aquests dos grups de figures: el Naixement i els Reis.

calçats marti 2 reduïda

calçata  marti 1

Modalitat Diorames

Primer premi, Família Castellà Arbós

L’autor d’aquest pessebre, any rere any, ens sorprén amb noves aportacions i manera de presentar la magnífica i detallista obra d’art que construeix amb guix. La varietat i quantitat de detalls que hi posa donen un encís especial als ambients que recrea.

castella arbos 1 bona

Segon premi, Família Creus Sarri

Aquest pessebre pels materials fets servir potser caldria incloure’l dins la modalitat de pessebres artístics però per la manera que cal “espiar” per poder veure les diferents escenes sembla que ens apropi a la manera de fer dels els diorames.

El conjunt és preciós. Es presenta com una gran muntanya i, a mesura que hi vas donant el tomb, des de diferents obertures es va fent el seguiment de totes les escenes.creus 000000

Crida especialment l’atenció aquest forat d’entrada a l’infern, on una serp vermellosa, llisca pel terra.

creus 0000

Una intensa nevada que cobreix la muntanya i el fred ha provocat la formació de caramells, que hi estan molt ben representats.

creus 000

rebaixada

merce torne 3 bona

Modalitat Tradicional

Primer premi, Família Vallés Balasch

Un dels trets més característics d’aquest pessebre és la acurada i detallista representació que hi ha de diferents oficis. Aquest any l’autor en sorprengué amb una inmensa roca de la que brollava un bon doll d’aigua. Tot un encert!

valles 1 bona

valles 2 bona

Segon premi, Mercè Torné Tolosa

Aquest pessebre és exquisit. La seva autora té una habilitat especial per aconseguir, amb no massa espai, unes composicions que enamoren.

cova mercè

merce torne 1 bona

Aquest any la novetat va ser la presentació d’un racó dedicat al mercat on la figura d’un terrissaire hi tenia un important protagonisme. Les peces adquirides són unes miniatures que embadaleixen. Entre elles, destacava un cistell ple de bolets, que era una petita obra d’art.

merce torne 2 bona

Tercer premi, Miquel Navás Fernández de Sant Antolí

Un pessebre disposat damunt una gran superfície que representa el paisatge d’aquestes contrades. Al poder donar-hi la volta es té una visió molt completa de com camins, bancals, rius, turons, llogarets i personatges van omplint amb encert aquest vast espai.

I el que més crida l’atenció són les figures d’aquestes que no se’n veuen ni se’n troben per l’antigues que són. Fixeu-vos-hi per comoprovar-ho!

miquel navas 1 bona

miquel navas 2 bona

miquel navas 3 bona

miquel navas 4 bona

Miquel Navás Fernández recolleix el seu Diploma i l’obsequi. L’obsequi consisteix en un pessebre retallable que cada any crea algú dedicat al disseny. Aquest any Miriam Vacas ens ha sorprés amb un bonic muntatge en el que les figures protagonistes estan representades per diferents elements festius de la ciutat.

sr navas premi

Queda acabada la informació pel que fa a l’edició 2014 del Concurs i la Mostra de Pessebres i, en nom de tots els membres de l’Associació, em cal donar les gràcies als que hi han participat, tant infants com grans i dir-los-hi que els esperem de nou aquest 2015!!!!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: