una mica de tot arreu

5è aniversari de Cafeteria “el Campanar” (1)

En aquest post podreu veure la crònica d’una celebració. El dia 8 d’agost feia 5 anys que Caferia “el Campanar” va obrir les seves portes. Ho va fer amb un acte inaugural, era un diumenge a la tarda, en el que hi va haver una assistència espectacular i que va ser l’inici d’una ètapa que es pot qualificar com d‘èxit total. És, per tant, un moment d’agraïments dirigit a totes les persones que, amb el seu suport i amb la seva assistència als actes, han fet possible que totes les activitats organitzades des d’aquest espai hagin estat un èxit.

A partir d’ara, pel que fa a la vessant cultural, ens hem constituit en una entitat que porta el nom de Associació Cultural “el Campanar” de Cervera. És així com signarem les comunicacions i tot el reacionat amb aquesta nova orientació.

La celebració va durar tres dies i en aquesta seqüenciació d’imatges podreu veure les diferents activitats que es van programar.

El cartell el va dissenyar Xavi Miret i és molt encertat. Aquest color tan especial del fons és el to turquesa que envolta el rellotge de el Campanar de la ciutat i que aquí, representa que s’escampa per tot el voltant. La part interior del rellotge té marcats els números en vermell fins el cinc, on està parada la busca de les hores, també en vermell, recordant aquest cinquè aniversari. Les activitats organitzades estan encapçalades per aquests números romans del rellotge. Com podeu veure és un disseny en el que cal fer-hi aquesta lectura amagada per valorar-lo. El resultat és perfecte, tant pel que fa a l’aspecte visual, com a la part de comunicació i transmissió del missatge que s’anuncia.

cartell rellotge 5è aniversari

El divendres dia 8, a primera hora, ja es va muntar l’exposició i mostra que es va poder visitar durant tot el cap de setmana. Cal donar les gràcies a l’Agustí i la Mª Teresa ja que, al fer vacances, ens van donar permís per fer el muntatge davant el seu establiment i ens el van oferir per poder guardar cada dia el material exposat. Tenir bons veïns és un valor afegit!

expo 1 bona

Tots els cartells anunciadors dels actes realitzats al llarg d’aquests cinc anys estaven enganxats en uns grans expositors per tal de que tothom els veiés amb comoditat.

expo 2 bona

Damunt aquesta taula, es trobaven els cinc àlbums en els que es podia veure tot el que s’ha fet a “el Campanar”. Cadascun d’ells corresponia a un any que anava d’agost en agost.  Moltíssima gent es va parar a mirar-los. Van ser l’estrella de la mostra.

expo 3 bona

També hi havia el material que s’entrega per Sant Jordi: un llibret, un punt de llibre i un targetó, ja que aquesta festa és una de les principals protagonistes dintre de la programació. En aquesta mateixa taula, es podien veure els 14 exemplars de la publicació Seny Major, que s’han editat des de “el Campanar”

expo 1

Damunt aquesta tauleta de color clar hi havia un conjunt de treballs fets amb molta cura i, que diferentes persones i entitats, han regalat a “el Campanar”. Els deixem en prèstec. També hi havia un recull de les diferents coses que s’han repartit i de les que n’havia quedat alguna. Tothom que va voler, va agafar el que trobava, ja que val a dir que, normalment, més aviat en falta que en sobra.

expo 2

La majoria de cartells porten un dibuix de Ton Granell ja que ha tingut cura de la sèrie “Una mirada des del Campanar” i s’han fet moltes activitats sota aquest nom. Aquests dos cartells amb fons blanc, són un disseny de Xavi Miret i corresponen a la sèrie: “La nostra gent”.

expo 3

A la taula de la dreta es trobava tot el recull de records que es donen als assistents als actes que es programen. Hi havia les impressions en paper vegetal, la majoria amb dibuixos de Ton Granell, punts de llibre,…

expo 4

… escrits de la sèrie Les botigues del carrer Combat, postals de Nadal

expo 5

Aquest darrer punt de llibre de la Visita al col·legi de la Sagrada Família estava preparat per entregar-lo el dilluns 11, dia en que estava programada aquesta activitat.

expo 6

Aquests darrers punts de color cru corresponen als que s’editen cada any en motiu dels aniversaris i, van acompanyats sempre d’un poema de la persona a la que se li fa homenatge per Sant Jordi. El d’aquest cinquè aniversari encara està pendent de fer.

expo 7

Durant aquests tres dies de celebració la sala del fons de la Cafeteria va fer un canvi de look total. Es va reconvertir en un espai chill out d’aires orientals. La zona que hi donava accés ja presentava una decoració intimista i exòtica.

chill oit meva 1

En aquestes fotografies podeu veure diferents racons d’aquesta instal·lació efímera que va agradar molt a tothom i que va ser visitadíssima.

chill oit meva 2

La pedra antiga es va maridar amb objectes de cultures llunyanes.

chill out meva 3

Els racons, il·luminats amb molt encert, tenien un encant especial. Agraeixo al meu amic i bon fotògraf, Ramon Prats, que m’hagi passat aquestes tres precioses imatges que veureu a continuació.

ramon 1 reduoda

Teles, espelmes, llums, objectes de metall, capses fetes a mà, vasets de colors amb espelmes… tot ajudava a crear bodegons que ens recordaven terres llunyanes

ramon 9 reduïda

Objectes de diferents països omplien l’estaça, amb la pedra que els hi feia de fons. Índia, Argèlia, Marroc, Tunissia, Jordàmia, Sudàfrica… hi eren representats.

ramon 15 la bona rediïda

El proper post informarà de la resta d’activitats organitzades en motiu d’aquesta celebració.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: